Diverse

„Pitbull” şi „Gattuso”, viitorul fotbalului goleştean

JUNIORI / În 2007, Gigi Mosor a pus bazele unei grupe de copii la Goleşti, care acum a început să aibă şi rezultate

Gigi Mosor este cunoscut ca un împătimit al fotbalului. După ce şi-a încheiat cariera în arbitraj, a continuat să fie aproape de sportul-rege şi s-a ocupat pentru un timp de Unirea Tricolorul Goleşti. Fire vulcanică, ce cu greu rezistă pe margine atunci când lucrurile nu merg aşa cum şi-ar dori, Gigi Mosor a decis ulterior să stea oarecum în umbra echipei mari, pe care o sprijină de la distanţă, asigurându-i viitorul prin creşterea în spiritul sportiv a unor copii din localitate. „În 2007 am decis să formez o grupă de juniori la Goleşti. Sunt mulţi copii talentaţi în localitate, dar n-au posibilităţi de a merge la cluburile din oraş. Apoi, trebuia asigurat şi viitorul fotbalului goleştean. S-a încheiat un ciclu la Unirea Tricolorul Goleşti, echipa e îmbătrânită. Sper ca o parte dintre aceşti tineri să ajungă în scurt timp la seniori, dar pentru alţii am planuri mai mari”, ne-a mărturisit Gigi Mosor.

Unirea Tricolorul Goleşti a avut în componenţă la început doar câţiva copii, însă acum a ajuns la 24 de juniori în grupă, născuţi între anii 1994 şi 2000. Deşi sunt mai mici de vârstă decât adversarii, ei au fost înscrişi în campionatul de juniori născuţi în 1994, organizat de AJF. Au pornit de la înfrângeri categorice, de la diferenţe de aproximativ 20 de goluri pe meci, însă au ajuns acum de temut pentru celelalte competitoare. În retur, spre exemplu, bilanţul Unirii Tricolorul Goleşti este unul care oferă încredere. A debutat cu o victorie cu FC Băbeni (scor: 3-0), a pierdut la limită cu FC Oltchim, cu 3-2, iar apoi a înfrânt-o la ea acasă pe FC Budeşti cu scorul de 3-1. „Pitbull”, „Inteligentul” şi Alin Ţiulete au marcat pentru echipa lui Mosor. Adică trei dintre cei mai talentaţi juniori pe care-i are în grupă. Succesul obţinut la Budeşti n-a fost dublat sâmbătă, 11 aprilie, atunci când Unirea Tricolorul Goleşti a pierdut fără drept de apel, cu 6-0, întâlnirea cu CSM. Rezultatul nu schimbă, însă, cu nimic planurile antrenorului.
Mosor şi-a propus să contribuie la formarea acestor copii, dintre care s-au remarcat deja câţiva. Este vorba despre fundaşul dreapta – Bogdan Ţoiu (născut în 1999), fundaşul stânga – Marian „Pitbull” Aldescu (născut în 1998), mijlocaşul stânga – Florian Aldescu (născut în 1997), mijlocaşul dreapta – Ion Mihai (născut în 1996), căpitanul echipei – Gabriel Drăgan (13 ani), atacantul Robert „Inteligentul” Călin (11 ani) şi mijlocaşul central – Liviu Bănicioiu (11 ani). Cel mai iubit jucător al Unirii este Gabriel Călin, vedeta echipei, un jucător de 9 ani, ce şi-a primit deja porecla de Gattuso. „Sper ca o parte dintre aceşti copii să reuşească să ajungă cât mai sus. Primul pas cred că ar fi o echipă de juniori republicani. Apoi, dacă vor fi serioşi, vor putea ajunge şi la un nivel mai înalt. Totul depinde de ei. Deocamdată se descurcă bine pentru acest nivel, sunt copii cuminţi, dar cu personalitate, care au rezultate bune şi la învăţătură. Probabil, însă, că nu toţi vor putea face fotbal de performanţă. Pe cei care nu pot depăşi un anumit nivel, îi aşteaptă echipa de judeţ, de Liga a V-a”, ne-a mai spus Mosor.
De altfel, echipa mare a Unirii Tricolorul Goleşti reprezintă deocamdată primul ţel pentru mulţi dintre juniorii goleşteni. „Le-am promis celor care se evidenţiază la antrenamente şi la meciuri că îi voi băga să joace câteva minute la echipa mare”, a mai adăugat antrenorului juniorilor de la Goleşti. De asemenea, ar mai trebui menţionat şi faptul că Gigi Mosor se implică nu doar fizic la echipa de juniori, ci şi financiar, îndemnizaţia primită pentru faptul că este consilier la Goleşti fiind destinată echipei de fotbal. Mai contribuie şi părinţii copiilor pentru acoperirea cheltuielilor necesare unei bune pregătiri şi participării în campionat, în timp ce primăria din Goleşti pune la dispoziţie microbuzul din dotare pentru transportul la meciurile din deplasare.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button