Politica

Directorii PD-L dau la partid între 5 şi 10% din salariu

• banii vor fi folosiţi pentru susţinerea campaniei pentru alegerile europarlamentare

Cu ocazia celei mai recente şedinţe a Biroului Permanent Judeţean, democrat-liberalii vâlceni au luat în discuţie şi problema bugetului de campanie pentru alegerile europarlamentare. În plină criză financiară, pedeliştii caută soluţii pentru strângerea unui miliard de lei vechi, necesar susţinerii unei campanii „de austeritate”. După îndelungi calcule, s-a decis să se meargă pe metoda „mai puţin de la mai mulţi”. Cu alte cuvinte, vor fi capacitaţi toţi membrii de partid care dispun de resurse financiare.

Primii vizaţi sunt directorii de instituţii, care vor fi nevoiţi să doneze la partid între 5 şi 10% din veniturile obţinute ca bugetari. „Acum, ştiţi cum e, nu e o regulă. Fiecare va da cât va putea şi cât va dori. Nu există o impunere în sensul acesta.

Desigur că cei care câştigă nişte bani ca urmare a faptului că au fost pe nişte liste, ajutaţi de partid, trebuie să încerce să găsească soluţii de a contribui cu sume între 5 şi 10% din câştigul lui pe perioada campaniei electorale. Noi avem nevoie de câteva sute de milionae, ba chiar un miliard. De fapt, cred că un miliard ar fi suma minimă”, spune primvicepreşedintele PD-L Vâlcea, Romulus Bulacu. Întrebat dacă organizaţia PD-L Vâlcea o va ajuta în campanie pe Elena Băsescu, liderul democrat-liberal a fost ferm: fiica preşedintelui va trebui să se descurce singură. „Pe noi ne interesează ca voturile să se concentreze pe PD-L. Ea trebuie să-şi susţină campania iar dacă poate să-şi aducă din altă zonă electorală votanţii, este perfect. Noi încercăm să ne menţinem şi chiar să ne mărim numărul de votanţi”, a mai spus Bulacu.  O.H.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button