Administratie

Viceprimarul din Galicea, Florea Udrea a trecut cu succes de la afaceri la politică

Politica a reprezentat întotdeauna o provocare pentru Florea Udrea, deşi, în 2003, atunci când a avut pentru prima oară şansa să candideze la funcţia de primar al comunei Galicea, nu a fost prea încântat. Nu ştia cum stau lucrurile, aşa că a refuzat propunerea făcută de un grup de galiceni. Ulterior, a acceptat să-şi facă totuşi o echipă cu care să pornească la drum pentru alegerile din 2004. Avea să renunţe însă relativ repede la idee, pentru că majoritatea celor cu care a intrat în contact nu-şi doreau decât rezolvarea unor interese proprii. Era clar că astfel nu putea să înceapă o reformă adevărată. Până la urmă, Udrea avea să se alieze cu Ion Năfliu şi să formeze la Galicea o echipă liberală de succes.

„Cu vreo trei luni înaintea alegerilor din 2004, am fost vizitat de Ion Năfliu, care era la vremea respectivă consilier local. Mi-a oferit şansa să fiu alături de el şi să formăm o echipă. Am acceptat din start pentru că am văzut că avea aceleaşi gânduri ca şi mine. A fost de acord să candidez chiar eu la funcţia de primar, însă nu am dorit acest lucru. În plus, mi-a oferit şi locul 1 la consilieri, iar el s-a pus pe locul 3”, spune Udrea.
Actualul viceprimar al comunei Galicea nu a uitat nici acum cât de greu i-a fost să convingă oamenii că proiectele lor îndrăzneţe pot fi duse la bun sfârşit. „În momentul când Ion Năfliu a câştigat alegerile, nu am putut să mă mai stau deoparte, pentru că promisiunile făcute oamenilor în campanie trebuiau onorate, aşa că am acceptat funcţia de viceprimar. A fost deosebit de greu la început pentru că, în afară de o Dacie Break, n-am găsit absolut nimic la Primărie. Nici un dosar, nici un proiect. Acum suntem mulţumiţi de ceea ce am realizat în aceşti ani”, îşi aduce aminte Udrea.
Cetăţenii au apreciat eforturile depuse din 2004 la Galicea, iar în 2008 le-au încredinţat celor doi edili un al doilea mandat. Florea Udrea spune însă că niciodată nu s-a gândit să inverseze rolurile, având un respect deosebit pentru primarul Năfliu. „Realizările noastre se reflectă şi în procentul de 75 la sută al oamenilor care ne-au votat încă din primul tur la alegerile de anul trecut. Nu s-a pus niciodată problema să inversăm rolurile. Care e secretul succesului acestei echipe? În primul rând, avem aceleaşi preocupări şi aceleaşi gânduri, de a da o altă înfăţişare comunei Galicea. Doar atunci când o să constatăm că satele vor fi din nou populate de tineri cu putere de muncă, vom considera că ne-am încheiat misiunea”, a încheiat Udrea.   N.C.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button