Liga II

Pregătiţi de Liga I?!

EMOŢII / Presiunea obiectivului a început să-şi spună cuvântul în evoluţia jucătorilor

Dacă în acest moment s-ar trage linie şi s-ar încheia campionatul, iubitorii fotbalului din Vâlcea ar sărbători fericiţi promovarea echipei fanion a judeţului în Liga I. Însă, cum abia s-a disputat etapa a 23-a, suporterii trebuie să mai aştepte şi să sufere în continuare alături de elevii lui Alin Artimon. Aşa cum declara şi atacantul Ionel Dănciulescu la finele meciului Dinamo – Rapid – „mai e mult până departe”!

Evoluţie timorată în prima repriză

CSM Rm. Vâlcea a disputat duminica trecută cel mai greu meci de până acum din retur, împotriva uneia dintre pretendentele la promovare, FC Drobeta Turnu Severin. Ziua de desfăşurare a partidei, care a reprezentat o premieră pentru „municipali” în acest sezon, sau poate faptul că aveau şansa să urce pe locul 2 în cazul unei victorii, i-a făcut pe băieţii lui Artimon să aibă o evoluţie destul de timorată. Deşi au dominat încă de la primul fluier al centralului Mugurel Drăgănescu, jucătorii CSM-ului au greşit adesea pase simple, iar acest lucru a evidenţiat faptul că presiunea rezultatului apasă foarte mult pe umerii lor. De partea cealaltă, oaspeţii, coordonaţi de pe margine de preşedintele-antrenor Vasile Mănescu, au venit cu intenţia clară de a scoate cel puţin un punct din această partidă, jocul lor rezumându-se doar la o defensivă cât se poate de aglomerată, printre care „municipalii” s-au descurcat destul de greu.
Primul şut spre poarta oaspeţilor l-am consemnat în minutul 10, atunci când Enache Câju a trimis de la aproximativ 25 de metri de puţin pe lângă buturile lui Hârşu. În continuare, tot vâlcenii au fost cei care au controlat jocul, rare fiind ocaziile când severinenii au trecut jumătatea terenului, iar când au făcut totuşi acest lucru au fost imediat blocaţi de „municipali”. Cea mai periculoasă fază a primei reprize s-a petrecut în minutul 26 când Dobre a centrat perfect pentru acelaşi Câju, însă jucătorul vâlcean a ajuns târziu la minge iar reluarea sa din cădere a trecut peste poartă. Cinci minute mai târziu, tot Dobre a reuşit o acţiune bună pe partea stângă, a centrat, mingea s-a oprit în braţul unui adversar care plonjase pentru a-l bloca, însă Drăgănescu a făcut semn că jocul poate continua, considerând că fundaşul severinean n-a avut intenţia de a juca mingea cu mâna.

Enache Câju, din nou providenţial

După pauză, vâlcenii au dat impresia că sunt mai decişi ca niciodată să tranşeze acest joc în favoarea lor. La numai trei minute de la reluarea jocului au fost foarte aproape de a marca. Enache Câju a luat o acţiune pe cont propriu şi după ce a driblat doi adversari i-a pasat lui Iulică Popa, acesta din urmă a centrat perfect pentru venirea din spate a lui Răzvan Dobre. Din păcate însă, mingea trimisă cu capul de mijlocaşul de bandă stângă al „municipalilor” a lovit transversala porţii lui Hârşu, iar scorul a rămas neschimbat. În minutul 63, forfota din tribune s-a oprit pentru o clipă în urma unei faze care nu anunţa nimic deosebit. Mingea a ajuns la Bogdan Vişa, stoperul i-a pasat mai departe lui Perianu, însă extrem de încet, aşa că Bârza a fost la un pas de a intercepta. Portarul vâlcean a fost totuşi pe fază şi a reuşit să îndepărteze pericolul înainte ca atacantul severinean să poată interveni. După ce, mai mult de oră din joc, Dorian Perianu n-a avut de respins vreun şut spre poarta sa, a venit minutul 72 atunci când goalkeeperul vâlcean şi-a salvat echipa de la un gol ca şi făcut. Gărgălie a şutat puternic de la aproximativ 20 de metri, mingea se ducea exact spre vinclu, dar îngerul păzitor al buturilor vâlcene a reuşit să o respingă în corner cu un reflex uimitor.
„Municipalii” şi-au văzut eforturile răsplătite abia în minutul 83. În urma unui atac prelungit, slovenul Jaka Stromajer a şutat de la marginea careului, iar mingea trimisă de acesta a întâlnit mâna severineanului Mitic, jucător aflat în propria suprafaţa de pedeapsă, iar centralul Drăgănescu a indicat fără ezitare punctul cu var. Lovitura de pedeapsă a fost executată perfect de cel mai în formă jucător al momentului din lotul vâlcean, Enache Câju, scorul devenind astfel 1-0 pentru CSM. Până la final, jucătorii lui Alin Artimon au încercat să menţină cât mai mult posesia balonului, în timp ce oaspeţii n-au dat nici un moment senzaţia că au puterea să revină. Graţie acestei victorii, CSM Rm. Vâlcea a profitat din plin de paşii greşiţi făcuţi de principalele contracandidate, Unirea Alba Iulia şi Internaţional Curtea de Argeş, şi a urcat pe locul 2 în clasament, aflându-se în acest moment la doar un punct în spatele liderului FCM Tg. Mureş.
Au evoluat formaţiile:
CSM Rm. Vâlcea: Perianu – Pasăre, Dinu, Vişa, Goge – I. Popa (’55 – Orac), Săceanu (’63 – Gârlă), Sg. Popescu (’73 – Roszel), Dobre – Câju, Stromajer.
FC Dorbeta: Hârşu – Roşianu (’37 – Stroe), Amzucu, Ignat, Epure – Mitic, Gărgălie, Moutinho (’70 – Jenaru), Păun – Crişan (’46 – Poenaru), Bârza.

Artimon şi-a felicitat jucătorii pentru efortul depus

Chiar dacă prestaţia „municipalilor” în partida cu FC Drobeta nu a fost atât de bună, antrenorul Alin Artimon a ţinut să-şi felicite jucătorii pentru felul cum au luptat şi pentru rezultatul obţinut. Tehnicianul bănăţean de pe banca CSM-ului a încercat apoi să-şi disculpe elevii pentru felul cum au evoluat împotriva grupării severinene. „Vreau să-mi felicit jucătorii mai mult decât am făcut-o vreodată, în primul rând pentru efortul pe care l-au depus, iar apoi şi pentru faptul că până la urmă au reuşit să treacă peste presiunea acestui joc şi să câştige. Jucătorilor le este foarte dificil din punct de vedere moral să-şi găsească o stabilitate atunci când joacă mereu presaţi de rezultate. Faptul că am cunoscut rezultatele înregistrate sâmbătă, în celelalte meciuri ale etapei, nu ne-a ajutat deloc, ci din contră ne-a creat şi mai multe probleme, iar acest lucru s-a văzut încă de la începutul jocului, când am greşit destul de mult. Jucând duminică, jucătorii mei au avut timp să analizeze şi să digere celelalte rezultate. S-au făcut diverse calcule, dacă am câştiga unde am fi, iar aceste lucruri s-au răsfrânt implicit şi asupra calităţii jocului şi a prestaţiei din teren a băieţilor mei” – a spus Alin Artimon la conferinţa de presă de după meci.

VIP-uri de rang înalt pe „Municipal”

La meciul de duminică, tribuna oficială a stadionului „Municipal” a găzduit oaspeţi de seamă. Astfel, alături de primarul Mircia Gutău, la partida dintre CSM Rm. Vâlcea şi FC Drobeta, a stat şi Gheorghe Hagi, cel despre care se spune că este cel mai mare jucător român al tuturor timpurilor. „Regele” a fost talonat îndeaproape de fostul arbitru internaţional Ion Crăciunescu, dar şi de bunul său prieten Zoltan Iasko. În momentul în care „municipalii” au marcat, Hagi s-a ridicat în picioare şi a aplaudat reuşita lui Câju cot la cot cu spectatorii prezenţi la meci. De altfel, imediat după ultimul fluier al centralului Drăgănescu, Gică Hagi i-a strâns mâna primarului Râmnicului şi l-a felicitat pentru victoria echipei sale.

Peste 5000 de suporteri în tribune

Suporterul vâlcean este unul extrem de selectiv atunci când vine vorba de susţinerea grupării favorite. În momentul în care echipa are rezultate şi practică un joc plăcut ochiului, spectatorii nu ezită să vină la meciuri şi să-i încurajeze frenetic pe „actorii” din teren. Aşa s-a întâmplat şi la meciul de duminică, atunci când, profitând şi de vremea frumoasă de afară, peste 5000 de oameni au ţinut să ia loc în tribunele stadionului din Zăvoi pentru a-i vedea la lucru pe băieţii lui Artimon. Practic, s-a înregistrat un record în materie, după ce, o perioadă lungă de timp, în tribunele Stadionului „Municipal” nu au fost prezenţi mai mult de 1000 de spectatori la meciurile CSM-ului. La conferinţa de presă care a urmat partidei cu FC Drobeta, antrenorul Alin Artimon a ţinut să le mulţumească suporterilor care au venit să susţină echipa într-un număr atât de mare, exprimându-şi totodată speranţa că rezultatele pe care le va înregistra CSM-ul în perioada următoare îi va face pe aceştia să vină în număr şi mai mare în tribunele arenei din Zăvoi.

„Verigă” mai are un dor…

În ultimele două meciuri disputate de „municipali” victoria a fost obţinută graţie unor goluri marcate din penalti, pe final de meci. Unul dintre cei mai fericiţi oameni la finalul celor 90 de minute din meciul cu FC Drobeta a fost directorul general al clubului din Zăvoi, Florin Verigeanu. Oficialul CSM-ului a recunoscut că echipa a obţinut o victorie extrem de importantă în economia campionatului, însă gândurile sale se îndreaptă deja, încă de acum, spre meciul de peste două săptămâni, cel cu Internaţional Curtea de Argeş, care va avea loc tot în Zăvoi. „Dorinţa mea cea mai mare este aceea de câştiga meciul cu Internaţional tot în urma unui penalti obţinut în ultimele minute, ca să moară de ciudă Benone Lazăr. Nu o să-l iert niciodată pentru ceea ce mi-a făcut el mie la meciul din turul campionatului” – a spus „Verigă” în faţa ziariştilor care aşteptau începerea conferinţei de presă a antrenorului Alin Artimon.

Examen dificil în Ardeal
• la finele săptămânii, „municipalii” înfruntă „U” Cluj în deplasare

Jucătorii formaţiei CSM Rm. Vâlcea trebuie să treacă repede peste euforia câştigării celor trei puncte în partida cu FC Drobeta pentru că, la finele săptămânii, îi aşteaptă încă un meci extrem de dificil. „Municipalii” vor întâlni una dintre cele mai titrate echipe din fotbalul românesc, Universitatea Cluj. Din păcate pentru tradiţia sportului cu balonul rotund aceştia traversează o perioadă nefastă fiind foarte aproape chiar de a retrograda în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării. Sperăm ca de această degringoladă care a cuprins echipa ardeleană să profite din plin trupa lui Alin Artimon, care ar putea obţine un rezultat pozitiv în Ardeal. Trei puncte obţinute pe terenul clujenilor ar fi cu adevărat „mană cerească” pentru „municipali” mai ales că principalele contracandidate, Unirea Alba Iulia şi Internaţional Curtea de Argeş, se vor înfrunta în următoarea etapă, aşa că un pas greşit din partea acestora ar face ca una dintre ele să piardă contactul cu primele clasate. Referindu-se la partida cu „U” Cluj, Alin Artimon a spus că gruparea ardeleană şi-a schimbat de curând antrenorul, iar acest lucru reprezintă de regulă un şoc important pentru jucători. Mai mult decât atât, în etapa a 23-a, clujenii au obţinut – surprinzător! – un rezultat de egalitate pe terenul celor din Alba Iulia, rezultat care poate să dea şi mai multă încredere echipei de la poalele Feleacului. „Suntem convinşi că vom avea viaţă grea la Cluj, dar noi suntem CSM Rm. Vâlcea, o echipă cu pretenţii, aşa că nu avem voie să ne temem de nimeni” – a fost mesajul plin de încredere pe care Alin Artimon l-a transmis înaintea meciului cu ardelenii.
Romulus DUMITRU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button