Liga III

FC Oltchim, aproape de o surpriză în Depou

GHINION / Echipa antrenată de Marian Deaconescu a făcut un joc bun în faţa liderului seriei, însă a pierdut în minutul 95, după un autogol

Speranţele „chimiştilor” într-un rezultat bun vizavi de meciul de vineri, 3 aprilie, de la Craiova, acolo unde-au întâlnit echipa de pe primul loc din seria a IV-a, Gaz Metan CFR, tindeau spre zero. Antrenorul Marian Deaconescu a avertizat încă dinaintea acestei partide că nu trebuie să ne aşteptăm la prea mult de la această deplasare, dat fiind faptul că gruparea din Depou nu a pierdut în acest sezon puncte pe teren propriu decât în faţa celor de la FC Caracal. Totuşi, desfăşurarea jocului a surprins pe toată lumea. Vâlcenii au prins o zi bună, reuşind să ţină în şah o echipă care va ajunge la finele acestui campionat în Liga a II-a.

După o primă repriză în care gazdele rar l-au deranjat pe portarul Vlădoi, a urmat o parte secundă plină de evenimente nefericite pentru FC Oltchim. După golul marcat de Smedescu, dar anulat „chimiştilor” pe motiv de fault în atac, a urmat o altă decizie a arbitrilor care a dezavantajat gruparea prezidată de Mihai Diculoiu. Acelaşi Smedescu, a cărui evoluţie a fost lăudată de antrenorul Deaconescu, a fost eliminat, în minutul 70, pentru cumul de cartonaşe galbene. În aceste condiţii, vâlcenilor le-a fost greu să reziste. Au reuşit totuşi să se opună golului până la finalul celor 90 de minute de joc. Însă, în ultima fază a meciului, în prelungiri, au cedat, Stoica împingându-şi balonul în propria poartă. O înfrângere nemeritată, la baza căreia, de această dată, chiar a stat ghinionul.
Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Dănuleţ, Stoica, Bărbuţ, Cumpănaşu, Preda, Vasile (Răcăreanu), Marinescu, Nuţu (Moldoveanu), Smedescu, Popescu (Nicorici) – (Oanţă).

„Arbitrajul ne-a împins spre un rezultat negativ”

Pentru înfrângerea din Bănie, pe lângă ghinion, antrenorul „chimiştilor”, Marian Deaconescu a invocat şi lipsa unui arbitraj corect. „Am reuşit să facem un meci bun cu liderul seriei, după o săptămână în care ne-a pregătit exemplar. N-am crezut, însă, că vom avea parte de un arbitraj total potrivnic. Am marcat un gol valabil, dar care nu a fost validat, iar Smedescu a fost eliminat. În plus, arbitrii au prelungit meciul până prin minutul 96, când gazdele au reuşit să dea gol. A fost, de fapt, un autogol, al lui Stoica”, ne-a spus Marian Deaconescu referitor la partida disputată de echipa sa la Craiova.

Mihai Diculoiu a însoţit echipa la Craiova

Ori de câte ori programul îi permite, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu, încearcă să fie prezent la meciurile disputate de singura echipă vâlceană de Liga a III-a pe teren propriu. S-a întâmplat mai rar ca liderul de sindicat de la SC Oltchim SA să însoţească echipa şi la meciurile din deplasare. Săptămâna trecută le-a făcut, însă, o surpriză „chimiştilor”, urmând-o pe FC Oltchim la Craiova, acolo unde vâlcenii au înfruntat liderul clasamentului, Gaz Metan CFR. Prezenţa sa în Depou a avut efect asupra evoluţiei jucătorilor antrenaţi de Deaconescu, care au fost la un pas de a produce surpriza rundei în seria IV-a, fiind înfrânţi abia în prelungiri. 
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button