Administratie

Olăneştiul va fi casetat după modelul Dâmboviţei

Deşi traversăm o perioadă afectată de recesiunea economică, investiţiile continuă în Râmnicu Vâlcea şi în această perioadă. În afara acţiunilor cotidiene edilitare care ţin de curăţenia de primăvară (igienizarea unor gospodării particulare dar şi a unor terenuri aflate în domeniul public), plantarea de flori şi copaci şi asfaltarea unor artere din municipiu, primarul Mircia Gutău are în vedere continuarea sau demararea unor proiecte menite a schimba faţa oraşului.

Colaborare cu Hidroelectrica

Nu de puţine ori, cetăţenii au sesizat municipalităţii aspectul degradant al râului Olăneşti, în special în zona centrală, unde bălăriile au pus stăpânire pe trei sferturi din albia acestui curs de apă.

Ţinând cont de aspectele semnalate, edilul a dispus demararea tuturor procedurilor legale în vederea decolmatării albiei. „Deja am scos la licitaţie această lucrare extrem de importantă. Am promisiunea că vom fi sprijiniţi de Hidroelectrica şi vreau să-i mulţumesc pe această cale directorului acestei societăţi. Vrem să asigurăm luciul de apă, astfel încât acele buruieni şi pământul să dispară, astfel încât de la stadion până la vărsarea în Olt să avem un aspect civilizat. Sper că în maxim două luni de zile, după ce se finalizează toate procedurile care ţin de licitaţia propriu-zisă, să reuşim finalizarea proiectului”, spune Gutău.

Sensuri giratorii

Recent, primarul a inaugurat sensul giratoriu de la intrarea în municipiu dinspre comuna Budeşti. Cu această ocazie, în zonă a fost montat şi un stâlp cu patru braţe pentru iluminatul public, astfel încât şoferii să nu mai aibă probleme de orientare pe timp de noapte. Mircia Gutău a ţinut să menţioneze că investiţia a fost posibilă datorită bunei colaborări cu primarul din Budeşti, Gheorghe Mirea. Ca o continuare a acestei investiţii, în data de 25 martie va avea loc inaugurarea sensului giratoriu şi a bretelei din Râureni, în imediata apropiere a fabricii de pâine Boromir. Interesant este faptul că deja au fost montate semnalizările pe cele două sensuri de mers, situate chiar deasupra benzilor, aşa cum se practică în Occident. Urmează ca în maxim două luni şi jumătate să fie dat în folosinţă şi sensul giratoriu de la Goranu, la intersecţia DN 7 cu strada Tudor Vladimirescu. „Am început deja exproprierile şi sper zilele acestea vom reuşi să demolăm chioşcul de pe marginea drumului. Trebuie să ne extindem circa opt metri în partea dreaptă pe proprietăţile oamenilor. Din fericire, acolo nu avem de expropriat clădiri, ci doar 1.200 metri pătraţi de teren. Cu această ocazie, vom rezolva şi problema bălţii care se formează chiar lângă intersecţie, de fiecare dată când plouă”, a declarat Gutău în cadrul unei conferinţe de presă.

Buget afectat de cheltuielile sociale

Săptămâna trecută, la Filarmonica „Ion Dumitrescu” a avut loc dezbaterea publică a proiectului de buget al municipiului pentru anul 2009. De menţionat că bugetul din acest an este similar celui din 2008, fiind afectat însă masiv de cheltuielile sociale. La această situaţie s-a ajuns după ce guvernul a hotărât să majoreze indemnizaţiile persoanelor cu handicap şi ale însoţitorilor acestora, dar şi unor investiţii importante, cum sunt cele de la căminul de bătrâni, centrele Mara şi Ioana. De asemenea, o sumă importantă – circa 22 miliarde de lei, va fi acordată pentru subvenţionarea abonamentelor ETA acordate pensionarilor. La toate aceste cheltuieli se adaugă şi cofinanţarea pentru derularea proiectului de reabilitare termică a unui număr de 12 blocuri de locuinţe din municipiu. Cel mai probabil, investiţia va fi demarată la începutul acestei toamne.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button