Liga IV

CSM II, precum pasărea Phoenix

REVENIRE / După două înfrângeri consecutive, Cristi Bora a reuşit să strângă rândurile la echipa din Zăvoi care în această rundă s-a impus de o manieră categorică în faţa Vartex-ului, cu scorul de 8-2

Deşi a terminat turul campionatului pe podium şi mulţi o credeau capabilă de a pune probleme echipelor care şi-au anunţat candidatura la promovarea în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării, CSM II a dezamăgit în debutul celei de-a doua părţi a campionatului. Dacă prima înfrângere, cu 4-0, suferită pe teren propriu în faţa echipei Cozia Rm. Vâlcea a fost considerată doar o greşeală, cel de-al doilea eşec, 2-0 în deplasarea de la Drăgăşani, a atras serioase semnale de alarmă cu privire la forma de moment a trupei lui Cristi Bora.

CSM II pierduse deja teren în faţa altor echipe din Liga a IV-a care ţintesc podiumul clasamentului, aşa că era necesară o altă abordare pentru ca formaţia din Zăvoi să redevină o grupare de temut. Iar o şansă mai bună decât meciul cu Vartex Rm. Vâlcea nici că puteau avea „municipalii”. Deşi nu au avut loc schimbări majore în „primul 11”, CSM II a reuşit să profite de şansa acordată şi, precum pasărea Phoenix, a renăscut practic din propria-i cenuşă, după cum a apreciat, glumind, chiar antrenorul Cristi Bora. A profitat şi de forma slabă a grupării lui Popolan, însă a contat şi ambiţia jucătorilor formaţiei din Zăvoi de a demonstra că tinereţea poate compensa cu valoarea şi o bună pregătire. Încă din primele minute CSM II şi-a impus statutul de favorită, până la jumătatea primei reprize rezolvând deja meciul. În 180 de minute nu înscriseseră nici un gol, aşa că erau datori să demonstreze că „seceta” a fost întâmplătoare. Au reuşit, „municipalii” înscriind în mai puţin de 45 de minute aproape câte goluri au primit în cele două runde disputate până acum. Au marcat de cinci ori în poarta Vartex-ului şi au fost aproape de a duce scorul la 6-0. Roşca a ratat, însă, penaltiul acordat de centralul Alin Croitoru. Primul mitan s-a încheiat la scorul de 5-1 pentru gazde, Vartex-ul reuşind să reducă din handicap. Nici în partea secundă a întâlnirii nu s-au schimbat prea multe în economia jocului. CSM II a mai înscris de încă trei ori, în timp ce Vartex nu s-a mai evidenţiat decât o dată, astfel că partida s-a încheiat la scorul de 8-2. De la gazde s-a evidenţiat Cătălin Săraru, autorul a trei goluri, precum şi Roşca, Stanciu (ambii realizând „dubla”) sau Paşoi, care s-a numărat şi el printre marcatori. În tabăra cealaltă, tresăririle de orgoliu ale lui Toader şi Popolan n-au avut rolul decât de a micşora din diferenţa şi aşa prea mare de pe tabela de marcaj.

Tănăsie, eliminat în drumul spre vestiare

Deşi pe parcursul jocului nu au avut loc incidente majore, singurele care au atras atenţia fiind nelipsitele proteste, un jucător al Vartex-ului se va alege cu suspendare după meciul disputat în compania celor de la CSM II. Constantin Tănăsie a găsit de cuviinţă să-l certe pe arbitrul asistent Ionuţ Cârceag pentru o semnalizare pe care acesta a avut-o pe parcursul partidei, dar care oricum nu fusese luată în considerare de central. Tănăsie l-a scuipat pe Cârceag în drumul spre vestiare, pentru acest lucru fiindu-i reţinut carnetul de legitimare.

Meciul s-a jucat joi, 19 martie

Partida dintre CSM II şi Vartex Rm. Vâlcea a deschis runda cu numărul 20 din Liga a IV-a. În mod normal, întâlnirea ar fi trebuit să aibă loc vineri, 20 martie, dar oaspeţii au solicitat ca meciul să se joace cu o zi mai devreme. Liderul grupării din Dăeşti, George Popolan, şi-a dorit să nu rateze meciul din Zăvoi, însă nici nu putea lipsi la Congresul PNL de la Bucureşti, ce a început vineri, 20 martie, aşa că a ajuns la un acord cu CSM II, care până la urmă a fost şi pe placul oficialilor echipei din Zăvoi, care şi-au dorit linişte în curtea clubului cu o zi înaintea meciului pe care CSM l-a disputat pe teren propriu în compania Mureşului Deva.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button