Liga IV

„Nicio echipă din elita vâlceană nu rezistă în Liga a III-a”

Cristi Manu, delegatul echipei de pe locul III în Liga a IV-a, Sportul Rm. Vâlcea, vede cu scepticism posibilitatea ca vreo echipă din campionatul vâlcean să reziste un sezon întreg în Liga a III-a, în contextul în care ar promova. Motivele care stau la baza acestei declaraţii sunt antrenamentele şi jucătorii slab pregătiţi, cât şi lipsa de seriozitate cu care s-au obişnuit echipele. „Am văzut nivelul formaţiilor fruntaşe în Liga a IV-a, în judeţele Argeş şi Sibiu şi pot să vă spun că jocul lor este cu mult peste cel practicat la noi în campionat. Noi activăm într-o ligă foarte slabă valoric, în care echipele mai jos de locul 10 sunt prezente doar de formă la meciurile oficiale.

Va trebui să re-configurăm campionatul, iar în Liga a IV-a să nu joace mai mult de 12 echipe, pentru ca nivelul de joc să fie mult mai ridicat şi să nu avem parte de scoruri din două cifre. Doar cine are bani câştigă campionatul la noi. Dacă aş avea bani, aş câştiga şi cu Victoria Frânceşti”, ne-a spus Cristi Manu.
Antrenorii slab pregătiţi sunt şi ei responsabili pentru eşecul înregistrat an de an de echipele vâlcene în a promova în Liga a III-a. „Îi numeri pe degetele de la o mână pe antrenorii veritabili de la noi din judeţ. De aici şi lipsa de performanţă cu care ne confruntăm. Nu vreau să mă amestec în treburile altei echipe, dar Ghecon nu rezistă în Liga a III-a cu jucătorii pe care îi are. Problema se pune cum va promova această echipă: pe teren sau va cumpăra loc. Până la urmă, contează destul de mult şi cum treci la  următorul nivel”, ne-a mai spus Cristi Manu. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button