Liga IV

Olteţul, cu un pas în groapă

INSUCCES / Gruparea din Zătreni a pierdut şi cu Posada, diminuându-şi considerabil şansele de a se mai salva de la retrogradare

Jucătorii şi oficialii formaţiei din Zătreni îşi puseseră mari speranţe în acest retur de campionat. În încercarea de a motiva echipa, primarul Constantin Liţoiu fixase ca şi obiectiv câştigarea primelor cinci etape din retur. Au trecut, însă, deja trei runde din cea de-a doua parte a campionatului şi Olteţul nu se poate lăuda decât cu un punct acumulat, în urma întâlnirii de pe teren propriu cu Vartex Rm. Vâlcea. În runda precedentă zătrenarii au pierdut pe terenul de la Mihăeşti, iar acum pe teren propriu, în faţa Posadei Perişani.

În aceste condiţii, punând la socoteală şi faptul că principalele contracandidate ale Olteţului din lupta pentru evitarea retrogradării au reuşit să se evidenţieze în această rundă, distanţându-se oarecum de zona „nisipurilor mişcătoare” din subsolul clasamentului, Olteţul pare sortită eşecului în acest sezon. Teoretic, ar mai fi şanse să rămână în Liga a IV-a, dar este destul de greu de anticipat o revenire în următoarele runde din moment ce urmează pentru Olteţul două meciuri dificile, cu adversari incomozi, precum AS Şirineasa sau Lotru Brezoi, echipe pe care le va întâlni chiar în această săptămână.

Portarul Fier, îngerul păzitor al Posadei

Revenind la cel mai recent eşec suferit, cu Posada, să spunem că acesta a fost pus de formaţia din Zătreni pe seama numeroaselor absenţe din „primul 11” şi pe lipsa de şansă în fazele de poartă pe care jucătorii gazdă şi le-au creat. Vlaiculescu, Şaramet, Ionuţ Iordache s-au numărat printre ratangii, un aport important la nerealizările acestora avându-l şi portarul oaspeţilor, Laurenţiu Fier, îngerul păzitor al Posadei în această partidă. Cu un goal-keeper în zi de graţie şi cu inspiraţia lui Florin Căpătan, care-a reuşit, în partea a doua a întâlnirii, să valorifice una dintre ocaziile avute, golul său fiind de fapt şi singurul al partidei, Posada a plecat de la Zătreni cu toate cele trei puncte, ajungând astfel la cel de-al doilea succes consecutiv din retur. Gruparea primarului Ion Sandu se menţine, aşadar, neînvinsă în acest campionat, iar obiectivul pe care antrenorul Ciofîcă şi l-a propus, un loc în prime opt echipe ale campionatului, nu mai pare atât de irealizabil.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button