Liga Nationala

Fără emoţii la Deva

• Oltchim a mai făcut un pas spre câştigarea unui nou titlu naţional, al cincisprezecelea din istoria clubului vâlcean

În drumul spre Ungaria, acolo unde a disputat meciul cu ETO Gyor, ultimul din grupele principale ale Ligii Campionilor, Oltchim s-a oprit joi, 19 martie, la Deva. Trupa antrenată de Radu Voina şi Aurelian Roşca a înfruntat echipa locală CSM Cetate, într-o partida desfăşurată în devans din cadrul etapei a 19-a a Ligii Naţionale de handbal feminin. Aşa cum era de aşteptat, meciul a fost controlat de la un capăt la celălalt de handbalistele vâlcene, care au forţat doar atât cât a fost nevoie pentru a se impune. Cu extrema Iulia Puşcaşu în zi de graţie, Oltchim a avut 15-9 la pauză, diferenţa crescând simţitor în repriza secundă. S-a terminat până la urmă 35-22 pentru campioana României, care a mai făcut astfel încă un pas spre câştigarea unui nou titlu naţional, al cincisprezecelea din istoria clubului vâlcean.

Golurile echipei vâlcene în meciul de la Deva au fost marcate de Iulia Puşcaşu (8), Anastasiya Pidpalova (5), Ramona Maier (4), Oana Manea (4), Cristina Neagu (3)., Elena Avădanii (3), Regina Shymkute (3), Roxana Gatzel (2), Patricia Vizitiu (2) şi Clara Vădineanu (1).

Voina a menajat patru titulare

Cu gândul la partida importantă de la Gyor, care s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute, antrenorul Radu Voina a luat hotărârea de a menaja câteva titulare în meciul disputat joi, 19 martie, la Deva. Astfel, au rămas pe margine Narcisa Lecuşanu, Adina Fiera, Valentina Elisei şi Steluţa Luca, patru dintre handbalistele folosite cel mai des în acest sezon, atât în întrecerea internă, cât şi în Liga Campionilor.

Vizitiu, la primul meci pentru Oltchim

Meciul de la Deva a fost primul pe care Patricia Vizitiu l-a disputat în tricoul Oltchim-ului după revenirea la Vâlcea. Aşa cum se cunoaşte, tânăra handbalistă a lăsat Rulmentul Braşov la începutul lunii martie pentru a semna cu campioana României. La Deva, Vizitiu a reuşit să-şi treacă numele inclusiv pe lista marcatoarelor, înscriind două goluri, cu unul mai puţin decât a izbutit în această partidă Cristina Neagu, jucătoare alături de care a părăsit echipa de la poalele Tâmpei.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button