Liga III

Costel Gaita considera benefica amânarea startului competitional

Costel Gaiţă consideră benefică amânarea startului competiţional

   Vremea capricioasă a încurcat, ca în majoritatea competiţiilor sportive desfăşurate în aer liber, şi programul celui de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării. Eşalon în care judeţul nostru are două reprezentante, FC Oltchim şi Lotru Brezoi. Pentru liderul Diviziei C, FC Oltchim, în condiţiile în care aceştia au programat primul meci pe teren propriu, decizia amânării startului returului a fost una bună. „E dezastru cu timpul ăsta. Terenul nostru musteşte de apă. A fost o decizie bună să se amâne prima etapă. Vă daţi seama, dacă şi la Divizia B, unde terenurile trebuie să fie mai bune decât în eşalonul nostru, s-a luat o astfel de decizie, la noi era normal să nu începem”, a spus antrenorul Costel Gaiţă.
   În această perioadă, tot din cauza timpului nefavorabil, gruparea chimistă nu şi-a putut desfăşura programul cum ar fi trebuit, jucătorii fiind nevoiţi să se antreneze acolo unde au găsit suprafeţe mai bune, pe bitumul de la stadion, prin sală… De altfel, antrenorul şi-a exprimat nemulţumirea vizavi de aceste aspecte: „Îmi doream fantastic de mult să mai susţinem şi câteva amicale, însă nu s-a putut. Vom mai juca, în acest sfârşit de săptămână, un singur meci, cu Cozia Călimăneşti. Noi ne-am fi dorit ca această dispută să se desfăşoare chiar pe terenul nostru pentru că prima etapă o avem programată «acasă». Dar dacă vremea nu ne permite vom juca şi pe un alt teren. Oricum acesta va fi ultimul meci de pregătire înaintea primei etape a returului de campionat”.
   Chiar dacă diferenţa între FC Oltchim şi următoarele clasate este confortabilă, Constantin Gaiţă a admis că „în fotbal se poate întâmpla orice. S-au egalat valorile şi la nivelul Diviziei A. Aţi văzut ce s-a întâmplat în primele etape. Sperăm ca noi să nu producem nici o surpriză de acest gen. Ţinând cont că vom avea în continuare sprijinul Sindicatului Liber, al societăţii Oltchim şi a preşedintelui de onoare al clubului, Vasile Măndică, ne dorim să realizăm ce ne-am propus. Singurele echipe bune, care pot emite pretenţii în această serie sunt cele din Mediaş, Blaj şi Sebeş”, este de părere Gaiţă care a mai făcut referire şi la situaţia jucătorilor pe care i-a avut în pregătire: „toţi s-au antrenat bine, au respectat indicaţiile date, însă dintre cei care au cam stat pe banca de rezerve în tur, m-au mulţumit mai mult, au tras mai tare în această perioadă de pregătire, Şorega, Negrescu, Pană… Însă vor intra în teren tot cei care sunt în plenitudinea forţelor la ora jocului”. 
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button