Diverse

Nationala feminina vine la Vâlcea

România – Turcia, în Sala Traian

Naţionala feminină vine la Vâlcea

   Cu scopul de a păstra „familia tricoloră” cât mai unită, conducerea FR Handbal a pus la punct un program de stagii periodice de pregătire menite să ofere selecţionerilor şi alte variante în privinţa jucătoarelor din ţară şi de peste hotare, care pot îmbrăca tricoul naţionalei. Astfel, după cantonamentul din perioada 26-28 februarie, desfăşurat la Sibiu, în programul echipei naţionale de handbal feminin a ţării noastre, formaţie pregătită de Ghiţă Tadici şi Dumitru Muşi, urmează un alt stagiu. Acesta va avea loc în perioada 19-22 martie şi va cuprinde inclusiv două partide amicale cu reprezentativa similară a Turciei, meciuri care se vor juca la Vâlcea. Ulterior, după alte două săptămâni, mai precis între 3 şi 9 aprilie, naţionala română va pleca peste hotare, la un turneu internaţional la Riesa, în Germania. 

CS Oltchim nu e organizatorul meciurilor

Deşi oficialii FR Handbal au dorit ca meciurile cu Turcia să fie organizate de CS Oltchim, contrar aşteptărilor, clubul vâlcean nu va avea nici un amestec în organizarea partidelor amicale de săptămâna viitoare. Preşedintele Ioan Gavrilescu a oferit câteva amănunte necesare în acest sens: „Am fost de acord pentru ca meciurile cu Turcia să se joace la Vâlcea, dar am cerut ca şi jocul cu Serbia din iunie, pentru calificarea la Europenele din Suedia, să aibă loc tot aici. Mi s-a spus însă că meciul acela e bătut în cuie la Oradea şi am rămas surprins. Nu înţeleg de ce au ales acel oraş. Pentru băieţi e bun, dar pentru fete, este clar că nu există tradiţie acolo! O spun pe şleau: în momentul actual, meciul cu Serbia trebuia să fie ori la Vâlcea, ori la Braşov. În aceste condiţii, meciurile cu Turcia sunt organizate 50 la sută de FRH şi 50 la sută de AJH Vâlcea. Partidele vor fi transmise pe TV Sport, iar Oltchim-ul nu va avea nici un amestec”.

Se strâng vedetele în Sala „Traian”

Coincidenţă sau nu, Ghiţă Tadici a chemat la naţionala României pentru meciurile cu Turcia de marţi şi miercuri, 21-22 martie, doar trei jucătoare care evoluează peste hotare: Narcisa Lecuşanu (Aalborg – Danemarca), Ionela Gâlcă (Nîmes – Franţa) şi Valentina Elisei (Knjay Milos – Serbia). Ce au în comun toate aceste trei jucătoare? Desigur, e simplu de ghicit: faptul că din vară, mai mult ca sigur, toate trei vor ajunge la HC Oltchim, Gâlcă şi Elisei dându-şi deja acordul scris pentru a veni la Vâlcea. Deci, să fie oare vorba de o încercare de a le obişnui pe acestea cu atmosfera din Sala „Traian”, pe care o vor resimţi din plin din toamna viitoare? Totul e posibil, mai ales că ele vor juca alături de cele trei jucătoare ale Oltchim-ului de azi, dar şi sub comanda lui Ghiţă Tadici, unul dintre tehnicienii despre care se vehiculează că vor ajunge la Vâlcea din vară.  
 
Trei vâlcence la naţională

Trei handbaliste de la HC Oltchim – Steluţa Luca (căpitanul echipei naţionale), Oana Manea şi Nicoleta Gâscă – sunt convocate de selecţionerii Ghiţă Tadici şi Dumitru Muşi în reprezentativa ţării noastre pentru „dubla” amicală cu Turcia.
 
Duminică are loc reunirea lotului

„Tricolorele” se vor reuni la Vâlcea duminică, 19 martie, iar luni au programate două antrenamente: unul de dimineaţă, la ora 10.30, iar altul după amiază, la ora 18.30. Cele două meciuri cu Turcia vor avea loc marţi, 21 martie, de la ora 17.00, şi respectiv miercuri, 22 martie, de la ora 19.00.
 
Spectatorii vor plăti biletul de intrare

Suma fixată de organizatori, FRH şi AJH Vâlcea, pentru a urmări dubla dispută a vicecampioanelor mondiale cu Turcia este de 30.000 de lei, un bilet cumpărat în prima zi fiind valabil pentru ambele meciuri. 
 Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button