Liga II

Pas cu dreptul?

Astral Ploieşti – CSM Rm. Vâlcea

Pas cu dreptul?

   A sosit în sfârşit şi timpul când ne reîntoarcem la fotbalul nostru cel de toate zilele. Pentru noi, vâlcenii, acest sezon fotbalistic este marcat de evoluţiile admirabile ale Clubului Sportiv Municipal în seria a II-a din Divizia B. După o prestaţie uluitoare toamna trecută, jucătorii pregătiţi de Adrian Furnică şi Cristian Lazăr au urcat până pe locul secund în ante-camera Diviziei A. Tenacitatea de care au dat dovadă în prima parte a campionatului, seriozitatea conducerii clubului şi condiţiile excelente de pregătire din această iarnă, ne îndeamnă să credem că situaţia nu se va schimba nici în retur.

Furnică nu se teme de Gigiu

  În etapa de început a returului Diviziei B, Savu, Cumpănaşu şi colegii săi se deplasează la Ploieşti, pe terenul unei echipe aflată în zona nisipurilor mişcătoare, o grupare avidă de puncte. Prahovenii de la Astra, căci despre ei este vorba, au avut un tur oscilant în rezultate şi sunt antrenaţi de Petre Gigiu, un tehnician „care-a dat lecţii” şi pe la Vâlcea în trecut. Prin prisma acestui fapt şi datorită faptului că s-a vehiculat adesea în tur că Gigiu ar fi un candidat serios pentru banca tehnică a CSM-ului, se va declanşa şi disputa tactică între antrenori. Totuşi, pe Adrian Furnică, nu-l interesează decât ca echipa pe care-o pregăteşte să se întoarcă la Vâlcea cu toate cele trei puncte. „Aşa cum am spus de fiecare dată înaintea partidelor din tur, noi pregătim meciul astfel încât să ne putem apropia victoria. Mergem să câştigăm toate cele trei puncte puse în joc. Suntem o echipă care vrea să facă o treabă bună, chiar performanţă şi avem nevoie de o victorie în prima etapă. Fiecare meci e important, dar fiindcă e primul joc din retur, are importanţa lui pentru că de el vor depinde după aceea şi celelalte meciuri. E normal că dacă echipa noastră nu va pierde la Astra se va comporta altfel şi se va lansa puternic, ca şi-n tur, cu jocuri şi rezultate bune şi asta ne dorim cu toţii”, spune braşoveanul Furnică, cel care mai declară şi că nu-l cunoaşte deloc pe Gigiu de la Astra. Altfel, Adrian Furnică nu crede că nocturna îi va deranja pe jucătorii CSM-ului: „Nu ştim cât de viabilă va fi nocturna, asta e cert. Dar dacă ne-ar deranja pe noi, nu i-ar deranja cumva şi pe ei? Vom vedea cum e la faţa locului”.

Va fi un retur mai greu

  Omul care „i-a pus pe jar” pe oficialii craioveni în turul campionatului, antrenorul Adrian Furnică, spune că are doar informaţii vagi despre ceilalţi adversari ai CSM-ului, în special despre cei aflaţi în fruntea clasamentului. „Nu am prea multe informaţii despre celelalte echipe din fruntea seriei. După prima etapă vom vedea precis tot ceea ce e nou în taberele adverse şi formulele de joc ale celorlalte echipe. Avem timp să ne impunem jocul chiar dacă nu ştim deocamdată nimic despre potenţialii noştri concurenţi”, crede Furnică. Tehnicianul CSM-ului este însă sigur că returul va fi mult mai greu decât turul: „Va fi mai dificil în special sub aspectul ambiţiei cu care fiecare echipă va aborda jocurile. În special cele de la retrogradare, care se vor agăţa mai mult ca sigur de orice posibilitate ca să ia ceva puncte de oriunde pot. Iar echipele care sunt sus în clasament vă daţi seama că rămân puternice, aşa cum de fapt şi noi ne dorim să fim la fel de tari”.

Pampea, sub semnul întrebării

   Declaraţi incerţi pentru meciul cu Astra de vineri, câţiva jucători de la CSM au reuşit să fie recuperaţi şi pot fi folosiţi la capacitate maximă la întâlnirea de la Ploieşti. Este vorba de de Bolcu şi Lepădatu („victimele” unei gripe rebele), de Murineanu şi Savu. Nu însă şi de portarul Pampea (accidentat la amicalul cu Oltul Slatina), aşa că este foarte probabil ca între buturi să se afle Rusandu sau Mihalache. În rest, Adrian Furnică va putea conta pe cel mai bun „unsprezece” posibil.

Cazaţi la Hotelul Nord

  Vâlcenii au plecat spre Ploieşti încă de joi şi vor fi cazaţi probabil tot la Hotelul „Nord”, acelaşi loc în care au stat şi înaintea meciului cu Petrolul din tur, pe care CSM-ul l-a câştigat surprinzător cu 2-1. „Nu sunt superstiţios din fire. Totul ”, spune preşedintele vâlcean, Alin Trandafir.

 

Arbitrează Lucian Dan

   Meciul Astra – CSM, va constitui debutul într-un meci oficial în nocturnă al echipei vâlcene. Partida se joacă vineri, 10 martie, de la ora 18.30 şi va fi arbitrată de-o brigadă formată din Lucian Dan (Aiud), la centru, ajutat la cele două linii de asistenţii Horia Bochiş (Dej) şi Iulian Radu (Bucureşti). Observatorul meciului va fi bucureşteanul Tudor Constantinescu.

Brigada Zăvoi merge la Ploieşti

  Ca şi-n turul campionatului, conducerea clubului vâlcean intenţionează să pună la dispoziţia suporterilor fideli un autocar pentru deplasarea la Ploieşti. „Galeria va merge la Ploieşti numai în cazul în care vremea va fi favorabilă deplasării, pentru că nu are rost să luăm suporterii cu noi şi să rămână înzăpeziţi pe drum”, spune Alin Trandafir. În principiu aşadar, „Brigada Zăvoi” va putea fi alături de fotbalişti, plecarea din oraş urmând a avea loc vineri, de la ora 12.30, din faţa Sălii „Traian”.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button