Liga IV

Amânarea startului la „D” nu este bine privita de echipe

Amânarea startului la „D” nu este bine privită de echipe

Se putea juca sâmbătă?

  După decizia luată de Persu, Pintilie şi Joiţa – de a amâna startul Diviziei D – reacţia reprezentanţilor echipelor din Divizia D, neconsultaţi de conducerea AJF, a fost contradictorie. Deocamdată o prezentăm fără alte comentarii, urmând ca în ediţia de marţi să revenim cu amănunte.

Alma Lex Drăgăşani – Tineretul Drăgăşani

„Terenul e foarte bun, practicabil!”

   Maiorul Marian Matei, deşi aflat plecat din Drăgăşani, era la curent cu noutăţile. El ne-a spus: „La Drăgăşani se putea juca. Terenul este bun, practicabil! Am stat de vorbă cu Gigi Ciopor, jucătorul nostru, şi am confirmarea că terenul mare e bun şi se putea juca. Nimeni din conducerea clubului n-a fost consultată înaintea luării unei asemenea decizii. Marţi era zăpadă, dar acum s-a topit. Dacă va ploua, sâmbăta viitoare va fi mai rău! Dar dacă domnii Persu şi Pintilie au decis, noi ce putem zice?”

Electra Rm. Vâlcea – Flacăra Horezu

„Noi, oricum, cerusem amânare!”

   Gigi Bucuroiu, preşedintele secţiei de fotbal a clubului Electra, ne-a spus că n-a fost consultat în privinţa amânării startului Diviziei D, însă acest fapt nu-l deranjează şi-l consideră normal din moment de echipa sa ceruse să nu joace partida de săptămâna aceasta. „La mine pe teren nu se va putea juca încă vreo două săptămâni. Terenul e groaznic. Eu vreau să amân următoarea etapă, sau, dacă nu se aprobă, voi face act de prezenţă, pierd meciul şi protejez terenul!”

Petrodam Măciuca – Cozia Călimăneşti

„E bine, că s-a amânat şi Divizia A”

  Profesorul Fane Smărăndoiu, deşi recunoaşte că nu ştia joi care era starea suprafeţei de joc a terenului din Măciuca, ne-a spus: „Cred că e bine că s-a amânat. Din moment ce s-a amânat startul la Divizia A, unde calendarul echipelor este mult mai aglomerat, cred că e bine că s-a amânat. Terenul s-ar fi făcut, cum se spune «varză»!”

Minerul Berbeşti – FC Govora

„Se putea juca chiar şi pe zăpadă!”

  Mihai Manea, delegatul echipei Minerul Berbeşti, cel ce ar trebui să se ocupe de organizarea meciurilor pe teren propriu, nu a putut fi contactat telefonic. Observatorul Ilie Anghelina, din Berbeşti, nu a comentat în nici un fel decizia amânării primei etape, dar ne-a spus: „Terenul este acoperit de zăpadă, însă se poate juca pe el chiar şi aşa. Dacă zăpada ar fi fost îndepărtată, cred că se putea juca şi aşa, chiar dacă ar fi fost din loc în loc unele băltoace!”

Luncavăţul Popeşti – Luceafărul Pesceana

„Eu am şi anunţat că e jale!”

  Primarul comunei Popeşti, domnul Costel Şerban, a fost printre cei care a anunţat că pe terenul din localitatea sa nu se poate juca. „Eu chemam şi comisie la faţa locului. După ce s-a jucat sâmbătă, terenul putea fi considerat impracticabil chiar din timpul jocului, de atunci. Efectiv nu se putea juca şi eu am şi anunţat că e jale! Nu ştiu cum e în alte părţi…”

Forestierul Băbeni – Unirea Tricolorul Goleşti

„Pe Forestierul nu, poate pe Metalul!”

   Antrenorul Ion Ştefan a mers ieri la Băbeni, dar la ora discuţiei cu noi nu acea informaţii actualizate. Totuşi, pentru că terenul de lângă gară fusese inundat, „nea Fane” a fost în măsură să ne explice realitatea: „Pe terenul Forestierul, oricum vreo lună de zile de aici înainte nu se poate juca. Noi am cerut să jucăm primele meciuri pe Metalul, pentru că am căutat şi alte terenuri în localităţile învecinate şi n-am avut unde altundeva. Poate pe Metalul se putea juca. Acolo e mai faţă, bate soarele… dar cum se anunţă ploi, poate că şi acolo era greu!”

Vartex Rm. Vâlcea – Minerul Costeşti

„Terenul la Budeşti e prost!”

  Liberalul Bogdan Pistol, susţinător financiar şi organizatoric al echipei Vartex Rm. Vâlcea, care joacă meciurile de pe teren propriu la Budeşti, ne-a spus joi: „Habar-n-am că s-a amânat prima etapă din retur. Nu am fost consultat de nimeni de la AJF în privinţa amânării primei etape, dar bine au făcut. E normal ca un fotbal de plăcere să se joace pe un teren civilizat şi, din moment ce s-a luat o astfel de decizie la Divizia A nu văd de ce nu s-ar face la fel şi la Divizia D!”

AS Şirineasa – Olteţul Bălceşti

„E bine! Terenul meu e impracticabil”

   Primarul Dan Săraru, cel ce ocupă în acelaşi timp şi funcţia de preşedinte al echipei de fotbal AS Şirineasa, ne-a spus: „Pe mine m-a consultat Mihai Persu şi i-am spus ceea ce a văzut şi el şi toată lumea după meciul de Cupă de duminică, şi anume că terenul este impracticabil. Decizia e bună, iar dacă se juca şi sâmbăta asta se alegea praful de teren. ĂÎn acest moment terenul din Şirineasa este impracticabil!”

În loc de concluzii

De la un teren la altul, situaţia este diferită. Dacă s-a procedat bine sau nu, vom vedea. La finele acestei săptămâni redactorii publicaţiei ARENA vor încerca să inspecteze toate bazele sportive ce ar fi trebuit să găzduiască meciurile primei etape din retur. Dacă vom avea sprijin din partea unor oficiali AJF, cu atât mai bine. Cert este, însă, că cele mai multe echipe nu ştiau de această amânare, aflând de la noi! Noul AJF s-a mulţumit probabil să publice informaţia amânării startului competiţional în presa favorabilă instituţiei. Nu ştim de ce, dar nici noi n-am fi făcut vreun deserviciu AJF-ului dacă informam oamenii de fotbal din judeţ cu privire la deciziile luate de cei trei conducători ai fotbalului vâlcean.

Florin MĂNOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button