Diverse

În 2009, comuna Runcu va avea complex sportiv

• echipa de fotbal din localitate îşi va putea disputa meciurile pe teren propriu

Afiliată în vara anului 2007 la Asociaţia Judeţeană de Fotbal, Conexin Runcu a reuşit performanţa de a se clasa, după numai un an de la înfiinţare, pe locul 2 în Seria I din Liga a V-a. Din păcate, în momentul de faţă, echipa nu are o bază sportivă proprie pe care să îşi dispute meciurile din Liga a IV-a, de aceea apelează la serviciile primăriei Budeşti, care le-a pus la dispoziţie terenul de joc. Autorităţile din Runcu fac tot posibilul ca, din campionatul viitor, această problemă să ia sfârşit, iar echipa de fotbal să joace pe meleaguri proprii. Conexin se loveşte în momentul de faţă de un adevărat paradox: oficial este din Runcu, dar joacă pe terenul din Budeşti şi are în componenţă jucători din Râmnicu Vâlcea.

„Aşteptăm fonduri pe Ordonanţa 7”

Delegatul echipei, Marian Lăzărescu, ne-a declarat că, deocamdată, lucrările au fost suspendate, însă speră ca în cel mai scurt timp stadionul să fie gata. „Lucrările la baza sportivă au început vara trecută, dar au fost sistate un an mai târziu din lipsă de fonduri. Costurile sunt totuşi mult prea mari pentru a fi suportate din bugetul local. De aceea, am depus în luna septembrie un proiect pe Ordonanţa 7 şi, după câte se pare, îndeplinim în mare parte criteriile pentru a obţine finanţarea. Este vorba de suma de 5 miliarde de lei vechi. Dacă nu vom reuşi pe acest program, o vom lua pe cont propriu. Îl avem alături pe sponsorul echipei, Pantelică Anghelescu, care ne-a promis că o să ne susţină în demersurile noastre”, ne-a spus Marian Lăzărescu.

Parteneriat pentru susţinerea echipei

Deşi există intenţii lăudabile din partea autorităţilor locale, posibilităţile de a termina pe cont propriu acest proiect sunt destul de restrânse. „Pentru locuitorii comunei, faptul că vor avea şansa să ia parte de anul viitor la meciurile echipei este fără precedent. Nu a existat niciodată o grupare de fotbal în comună. În cazul în care nu vom reuşi să obţinem finanţarea pe Ordonanţa 7, vom încerca alături de sponsorul Pantelică Anghelescu să terminăm  ceea ce am început. Până acum, terenul a fost nivelat şi urmează să facem din bugetul local şanţuri de canalizare a apei. Suprafaţa de joc va avea dimensiunea de 100 de metri pe 55. De asemenea, dacă va fi nevoie, vom încerca să mai atragem alţi investitori care să ne ajute. Pot spune că această bază sportivă are o importanţă foarte mare pentru mine. Nu ne vom da bătuţi până ce nu vom termina acest proiect”, ne-a mai declarat delegatul echipei.

Popice, şah şi tenis de câmp

Autorităţile locale, în frunte cu primarul Maria Dina, nu se vor opri numai la susţinerea echipei de fotbal, ci şi la introducerea unor discipline precum şahul şi tenisul.  „Vrem ca de anul viitor să înfiinţăm un club sportiv în care să introducem şahul, popicele şi tenisul de câmp. Dorim chiar să organizăm şi un campionat de table. Vrem ca, prin această acţiune, să atragem cât mai multe persoane în fenomenul sportiv”, ne-a mai precizat Marian Lăzărescu. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button