Liga V

Dinamo Rm. Vâlcea va înfrunta Dacia Mioveni

Pregătind cel mai tare amical disputat de o echipă din „Onoare”

Dinamo Rm. Vâlcea va înfrunta Dacia Mioveni

* partida va avea loc cel mai probabil la Goleşti * patronul Mustăţea vrea să ofere oaspeţilor meniul comandat de Becali pentru Steaua Bucureşti
 
Cea mai nouă echipă de fotbal din Vâlcea va activa în Divizia Onoare în locul grupării AS Hermes şi se numeşte Dinamo Rm. Vâlcea. În perioada de o lună şi jumătate de la constituirea echipei, dinamoviştii au disputat mai multe partide amicale şi aşteaptă încrezători returul campionatului în care-şi propun o comportare cât mai bună astfel încât să-şi cristalizeze, până la vară, un lot cu care să atace din toamnă câştigarea campionatului.
 
11 meciuri amicale într-o lună
La capitolul „partide amicale”, Dinamo Rm. Vâlcea se poate considera deja campioană. A disputat nu mai puţin de 11 meciuri amicale până acum, adică într-o lună şi jumătate, printre adversare numărându-se echipe de Divizia C, D şi Onoare. „Am fi jucat şi mai multe meciuri, însă două partide au fost contramandate de Luceafărul Pesceana, iar alte trei meciuri a trebuit să le refuzăm noi pentru că nu avem un teren propriu corespunzător pe care să jucăm!” – a explicat vicepreşedintele Bob Borduţy Popescu.

Marin Catargiu, un antrenor neserios

Fără să dea nume de jucători, preşedintele Laurenţiu Mustăţea spune că a va avea în lotul pentru retur doar câţiva tineri de la Hermes Rm. Vâlcea, respectiv pe cei mai disciplinaţi. Alături de aceştia va veni un nou portar, şapte juniori şi doi fotbalişti cu experienţă. Transferul ratat al iernii îl reprezintă aducerea antrenorului-jucător Marin Catargiu de la Olanu. Cu acesta s-a încheiat un acord verbal, a fost plătit să se ocupe de antrenamente, dar a „dispărut” fără să dea alte explicaţii.
 
Îl vor pe Jackie Pintilie

După ce a fost ratată colaborarea cu un antrenor tânăr, cei din conducerea clubului caută acum soluţii şi în pole-position se află vicepreşedintele Constantin Pintilie de la AJF. „Ştim că îi este imposibil acum să se ocupe de antrenorat, fiind vicepreşedinte la AJF şi trebuind să se ocupe cu imparţialitate de toate echipele, însă în viitor, când vom ţinti spre Divizia C, dacă ajungem acolo vreau să-l am ca antrenor. Ştie fotbal, au ce învăţa de la el jucătorii, dar mai ales impune disciplină. Acesta este cel mai important lucru!” – a spus preşedintele Laurenţiu Mustăţea.
 
În retur, tot la Fedeleşoiu
Chiar dacă suprafaţa de joc de la Fedeleşoiu, unde echipe Dinamo Rm. Vâlcea îşi va disputa meciurile considerate a fi pe teren propriu nu este prea bună, împiedicând exprimarea tehnico-tactică a jucător, conducerea clubului nu a căutat alte soluţii. „O să jucăm tot acolo în primul rând pentru că am colaborat excelent cu primarul comunei Dăeşti, domnul Ionel Dobre. Chiar intenţionăm să-i propunem o colaborare pe termen lung, eventual o concesionare a bazei, astfel încât să ne putem unii mai mulţi oameni de afaceri care să facă la Fedeleşoiu o bază sportivă ultra-modernă, cel puţin de nivelul diviziei C” – a mai adăugat Mustăţea. În acest sens se pare că şi conducerea echipei Vartex Rm. Vâlcea este interesată de un astfel de proiect.

Final de zile mari, cu Dacia Mioveni

Un ultim joc amical pe care Dinamo Rm. Vâlcea intenţionează să-l dispute va avea loc în compania divizionarei B Dacia Mioveni. Se poate spune că acesta ar fi cel mai tare meci amical jucat în ultimii ani de o echipă din Divizia Onoare, având în vedere că în prezent argeşenii nu doar că fac parte din elita Diviziei B, dar funcţionează şi ca satelit al grupării de primă divizie FC Argeş Piteşti. Chiar dacă iniţial s-a lovit de refuzul primarului Ghoerghe Şerban pentru ca partida să se joace la Goleşti, în final şi acesta a realizat faptul că pentru localitatea de pe malul Sâmnicului înseamnă un mare câştig de imagine, fiind de acord să ofere tot sprijinul în reuşita acestui adevărat spectacol fotbalistic. Pentru a trata aşa cum se cuvine nişte oaspeţi deosebiţi, preşedintele Laurenţiu Mustăţea îi va invita pe argeşeni, după meci, la luxosul local Casa Oltenească de la Blidari, acolo unde urma să poposească zilele trecute Steaua Bucureşti, ba chiar le va comanda celor din Mioveni acelaşi meniu pe care specialiştii localului cu specific tradiţional îl pregătiseră pentru Gigi Becali şi compania. Până la ora închiderii ediţiei noastre nu se concretizase nimic referitor la data şi ora disputării partidei. Din cauza precipitaţiilor căzute în ultimul timp şi a faptului că suprafaţa de joc trebuia să se prezinte în condiţii foarte bune, negocierile dintre conducerea clubului dinamovist vâlcean şi argeşenii de la Mioven se aflau în toi.

 

Rezultatele partidelor amicale disputate

Dinamo Horezu – Dinamo Rm. Vâlcea 5-2
Topologul N. Bălcescu – Dinamo Rm. Vâlcea 4-4
Dinamo Rm. Vâlcea – Oltul Dăeşti  0-0
Oltul Dăeşti – Dinamo Rm. Vâlcea 3-1
Dinamo Rm. Vâlcea – Viitorul Goleşti  2-1
Dinamo Rm. Vâlcea – Oltul Slatina  0-0
Oltul Slatina – Dinamo Rm. Vâlcea 6-3
Forestierul Băbeni – Dinamo Rm. Vâlcea 6-4
Unirea Tricolorul Goleşti – Dinamo Rm. Vâlcea 2-1
Dinamo Rm. Vâlcea – FC Oltchim (juniori)            0-1
Dinamo Rm. Vâlcea – Unirea Tric. Goleşti 4-1

 

– Florin MĂNOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button