Diverse

Toti arbitrii vâlceni au trecut cu brio de probele fizice

Toţi arbitrii vâlceni au trecut cu brio de probele fizice

* rezultatul la cele teoretice le va fi comunicat ulterior

   La o săptămână distanţă de testările susţinute de arbitri divizionari A, în zilele de 25 şi 26 februarie au fost programaţi, la Piteşti, pentru a susţine testele teoretice şi fizice toţi arbitri ce oficiază la Diviziile B şi C din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Sibiu, Braşov şi Vâlcea. Au fost stabilite câteva astfel de centre în ţară pentru a cuprinde tot arbitrajul naţional. La Piteşti au fost aduşi la un loc 66 de arbitri. Fiind deja cunoscut faptul că judeţul nostru are un lot valoros şi numeros de cavaleri ai fluierului, nu a surprins faptul că din totalul celor prezenţi, 18, cei mai mulţi pe judeţ, au fost din Vâlcea. Adi Comănescu, Bogdan Medrea, Eugen Roşu, Nicolae Dobrică, Florin Păunescu, Daniel Demetrescu, Laurenţiu Mosor, Marian Joiţa, Vasile Niculicioiu, Ion Iordache, Cătălin Buşi, Claudiu Cârstea, Lucian Floarea, Bogdan Diculoiu, Ionuţ Zaharioiu, Marian Balaci (fotbalistul de la CSM) şi Raluca Ceauşu, Roxana Glăvan, cu toţii au fost supuşi examinării. După testele teoretice, acestora li s-au alăturat şi observatorii de arbitri vâlceni ce-şi desfăşoară activitatea la nivel superior. Şi ei au fost tot în superioritate numerică. În timp ce judeţele celelalte erau reprezentate de unul-doi observatori, din Râmnic au fost prezenţi 6 observatori, toţi foşti arbitri: Ion Tudorică – preşedintele CJA Vâlcea, Gheorghe Mosor, Grigore Tomoiagă, Gheorghe Olaru, Paulian Păunescu şi Vasile Busuioceanu. Cu toţii au asistat la o consfătuire, un curs ţinut de vicepreşedintele CCA-ului, Dan Petrescu, cândva şeful arbitrajului românesc şi de fostul arbitru Gheorghe Moise, membru al comisiei amintite, în care au fost prezentate materiale diverse, de importanţă pentru cavalerii fluierului, noile reglementări ale UEFA şi deciziile ce trebuie luate în anumite situaţii. S-au constatat şi anumite modificări de interpretare a anumitor faze faţă de perioada Crăciunescu.

 

Apoi, duminică, 26 februarie, a urmat greul. Chiar dacă probele fizice au fost cele obişnuite, testul Cooper (12 minute de alergare în care băieţii trebuiau să parcurgă 2700 de metri şi fetele 2400) şi cele două „scurte” de 50 de metri, au existat oarecare emoţii, mai ales că vremea nu i-a prea ajutat, în preziua testărilor fizice ningând continuu. Şi, în plus, erau speriaţi după ce unii dintre divizionarii A, printre care şi vâlceanul Teo Crăciunescu, au cam pătimit la aceste probe. Pe pista stadionului din Trivale s-au remarcat la alergare Marian Balaci, care a terminat al doilea din cei 66 de arbitri şi Cătălin Buşi, însă nici ceilalţi nu s-au făcut de râs. Dimpotrivă, au depăşit cu mult distanţa prevăzută în timpul stabilit. Dacă în anii trecuţi arbitrii erau constrânşi să-şi achite toate cheltuielile necesare acestei deplasări, acum Gheorghe Constantin, preşedintele CCA-ului, a decis împreună cu ceilalţi din conducere, ca toată cheltuială să fie suportată din bugetul Comisiei Centrale.

 

Peste puţin timp va fi rândul judeţului nostru să găzduiască o parte a arbitrilor din ţară. Pe 12 martie va avea loc examenul pentru obţinerea categoriei I. Din Vâlcea vor intra în concurs şapte arbitri.

 

– Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button