Politica

Samoil Vâlcu îl somează pe ministrul Sănătăţii să rezolve blocajul distribuţiei de medicamente

Ieri după-masă, la sediul Colegiului Farmaciştilor din Capitală a avut loc o şedinţă extraordinară a acestei organizaţii profesionale, care a avut ca temă actuala criză economică provocată de dezechilibrarea cursului euro-leu din ultima perioadă. La şedinţă a participat şi preşedintele Colegiului Farmaciştilor Vâlcea, Samoil Vâlcu, totodată vicepreşedinte la nivel naţional. Candidatul PD-L pentru Colegiul Uninominal Râmnicu Vâlcea Sud, Samoil Vâlcu îşi arată îngrijorarea faţă de situaţia de criză iscată de refuzul distribuitorilor de a mai aproviziona spitalele şi farmaciile cu medicamente.
„În calitate de preşedinte al Colegiului Farmaciştilor Vâlcea pot să spun că situaţia eliberării medicamentelor este atent monitorizată, având în vedere criza declanşată ca urmare a refuzului distribuitorilor de a mai aproviziona cu medicamente spitalele şi farmaciile cu circuit deschis.

Ambiţiile, aroganţa şi interesele ministrului Sănătăţii Eugen Nicolăescu creează probleme majore în ceea ce priveşte aprovizionarea spitalelor şi farmaciilor, cu efecte directe asupra celor aflaţi în suferinţă. Distribuitorii de medicamente au oprit pe termen nelimitat livrarea de pastile către farmacii şi spitale. Criza astfel declanşată va fi resimţită în primul rând în spitalele vâlcene care îşi vor epuiza stocurile de medicamente, dar o situaţie similară va fi şi în farmacii. De fapt, avem semnale că unele categorii de medicamente lipsesc deja de pe rafturile farmaciilor, pacienţii fiind nevoiţi să facă eforturi pentru a-şi asigura medicaţia atât de necesară. Probabil în câteva zile situaţiile de acest gen se vor înmulţi, dar sper ca ministrul să ţină cont de propunerile noastre şi să acţioneze în interesul pacienţilor până nu e prea târziu”, ne-a declarat Samoil Vâlcu.   O.H.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button