Liga IV

Buturuga mică a răsturnat carul mare!

• Sportul a pierdut în faţa Posadei, însă pentru acest lucru a găsit vină şi la arbitri care, la 1-1, le-au acordat penalti, schimbând apoi decizia în lovitură liberă pentru oaspeţi

Dacă au mai fost câteva meciuri în această rundă în care aveam oarecare dubii în privinţa câştigătoarei, nu acelaşi lucru putem spune despre întâlnirea dintre Sportul şi Posada. În ciuda eforturilor făcute de oficialii formaţiei din Perişani de a crea o echipă capabilă să pună probleme în Liga a IV-a, Posada nu a reuşit de prea multe ori să se evidenţieze. Tocmai de aceea nu ne aşteptam la vreo surpriză nici în meciul cu Sportul, dat fiind parcursul bun de până acum al uneia dintre laureatele Ligii a IV-a, în trecut. De altfel, nici jucătorii Sportului nu şi-au pus problema victoriei, ci doar a diferenţei de scor cu care se vor impune. Buturuga mică, însă, a reuşit să răstoarne carul mare.

Posada a făcut o primă repriză bună, încheiată cu un scor alb, 0-0, în care gazdele aproape că n-au contat. Laurenţiu Pufu a ratat câteva ocazii importante pentru formaţia din Perişani care a reuşit să spargă gheaţa abia prin minutul 60, prin Florin Căpătan. Atunci s-au trezit şi cei de la Sportul, reuşind să egaleze prin Albinaru. Au încercat să schimbe soarta partidei în favoarea lor, însă norocul a ţinut cu Posada. Jucătorii Sportului au acuzat că nu doar norocul a contat pentru formaţia din Perişani, ci şi deciziile arbitrului asistent, Coacă. Centralul, Emil Zaharioiu, indicase penalti pentru Sportul, însă tuşierul a intervenit, semnalizând o preluare cu mâna a jucătorului gazdelor înainte ca acesta să pătrundă în careu şi să fie faultat. Astfel, centralul a revenit asupra deciziei şi s-a creat un mic clinci între gazde şi arbitri, care-a continuat şi la vestiare, după terminarea partidei, mai ales că Posada a reuşit până la urmă chiar să plece de la Mihăeşti cu toate cele trei puncte. Jucătorii Posadei s-au grupat bine în apărare şi şi-au mai creat câteva ocazii pe contraatac, una finalizată cu gol. Cu câteva minute înainte de final, Florin Căpătan şi-a trecut în cont dubla, aducând totodată cea de-a doua victorie pentru Posada, victorie care a scos-o pentru moment pe Sportul din calculele pentru primul loc.  

„Veteranilor” li s-a alăturat şi Laurenţiu Fier

Sportul s-a lăudat cu transferuri de senzaţie, ale unor jucători cu ştate vechi în fotbalul vâlcean, care-au evoluat chiar şi la un nivel profesionist, însă nu s-au gândit şi la un portar de acelaşi calibru. A făcut-o însă Posada care a întregit săptămâna trecută „gaşca veteranilor” prin legitimarea lui Laurenţiu Fier. Binecunoscutul portar vâlcean, după o lungă perioadă de inactivitate, a acceptat să evolueze acum pentru formaţia antrenată de Viorel Ciofîcă, reuşind să le răsplătească încrederea celor de la Posada încă din primul meci. A închis bine poarta în partida cu Sportul, astfel că echipa din Perişani a plecat neînvinsă de la Mihăeşti, ba mai mult, şi cu toate cele trei puncte.   (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button