Politica

Gabriel Ene va fi noul preşedinte al PC Vâlcea

• Conservatorii au găsit soluţie pentru îndepărtarea lui Nicolae Pătru de la conducerea filialei

Tensiunile din organizaţia vâlceană a PC sunt departe de a se fi încheiat. Preşedintele impus de la centru, fostul senator şi lider peremist Nicolae Pătru, ignoră toate semnalele date de liderii locali ai filialei care au declarat în repetate rânduri că nu-l doresc de nicio culoare, ba mai mult, a propus măsuri dure împotriva celor care şi-au permis să facă declaraţii publice. Pătru le-a interzis contestatarilor să mai facă declaraţii şi să participe la congresul Alianţei PSD+PC de acum câteva zile. Cu toate că 23 de conservatori vâlceni au trimis conducerii centrale a partidului un memoriu prin care ameninţau cu demisia în bloc în cazul în care Pătru este menţinut în funcţia de preşedinte al filialei, până la această oră nu există niciun răspuns oficial din partea Danielei Popa sau a lui Dan Voiculescu.

Totuşi, secretarul general al PC Vâlcea şi totodată purtătorul de cuvânt al organizaţiei, Liviu Boban ne-a declarat că au existat mai multe întâlniri la Bucureşti cu conducerea centrală pe această temă. Se pare că în urma acestor discuţii, Dan Voiculescu a cerut liderilor vâlceni ai PC să găsească rapid un înlocuitor pentru Nicolae Pătru. Acesta ar putea fi nimeni altul decât Gabriel Ene, vicepreşedinte al organizaţiei, fiul candidatului PD-L pe colegiul Nord pentru Camera Deputaţilor, Gabriela Ene. Acesta a ocupat timp de trei ani funcţia de director de marketing în cadrul Diviziei Ramplast a Oltchim. În prezent, el este director al unei fabrici de profile PVC care aparţine polonezilor de la Ciech Chemicals – patronii Uzinelor Sodice Govora. Conservatorii vâlceni ar putea înainta propunerea conducerii centrale chiar zilele acestea.
Interesant este şi faptul că memoriile trimise conducerii centrale nu au ajuns la aceasta, ci s-au rătăcit undeva pe drum. Se pare că hârtiile au ajuns în mâinile unuia dintre apropiaţii lui Pătru, fostul peremist Vlad Hogea, care în prezent este vicepreşedinte al PC. La începutul acestei săptămâni, peciştii vâlceni au trimis la Bucureşti şi un dosar de presă, care cuprinde câteva zeci de articole din presa locală în care Nicolae Pătru critica dur politica dusă de PC în perioada cât era preşedinte al PRM Vâlcea. Este cunoscut faptul că Nicolae Pătru nu s-a sfiit niciodată să-i critice pe fostul lider al PC Vâlcea, Dumitru Buşe dar şi pe Dan Voiculescu.  O.H.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button