Politica

Conservatorii vâlceni nu-l vor preşedinte pe Nicolae Pătru

• „Dacă am fi vrut un preşedinte slab, nu îl luam pe Pătru, ci îl păstram pe Diaconu” – Liviu Boban, secretar executiv al PC Vâlcea

Scandal mare în organizaţia judeţeană a Partidului Conservator. Numirea de către conducerea centrală a partidului a peremistului Nicolae Pătru în fruntea filialei Vâlcea a PC este contestată de toţi liderii acesteia. Conservatorii vâlceni nici nu vor să audă de Pătru şi spun că hârtia trimisă de conducerea centrală a PC nu are nicio valoare, mai ales că semnătura aplicată pe ştampilă nu este lizibilă. Vineri dimineaţa, preşedintele PRM Vâlcea, Nicolae Pătru s-a prezentat la sediul PC din strada Carol I, fluturându-le pe sub nas conservatorilor un document remis de conducerea centrală a acestui partid, prin care, conform unor articole din statut, era numit în fruntea organizaţiei judeţene, cu obligaţia ca în termen de 15 zile să reorganizeze filiala.

Conservatorii nu recunosc documentul cu pricina şi l-au asigurat pe Pătru că nu se poate pune problema ca el să fie preşedinte al filialei. Mai mult, conservatorii i-au spus peremistului ca singura şansă de a ajunge preşedinte este să vină în PC cu cel puţin 11.000 de membri, după care să candideze în primăvara anului viitor pentru această funcţie. Întrebat cu ce zestre vine în PC, Pătru a menţionat numele câtorva peremişti din anturajul său, printre care Nicu Silvestru, Gheorghe Mătuşa, Marian Mătuşa şi Tatiana Marcu.
În acest moment, PRM mai atârnă la Vâlcea doar de numele liderului de la municipiu, Ion Nuică, precum şi de cel al primvicepreşedintelui, Marius Bătăgan. Cel mai probabil, Ion Nuică va fi preşedinte al organizaţiei judeţene în viitorul apropiat.
„Pătru spune că mai multe filiale PRM vor să vină în PC – Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Prahova – adică cele de care ar răspunde el. El a spus conducerii centrale că ar fi liderul acestor organizaţii, cu asta încântându-i practic pe liderii noştri. Deocamdată, el nu este membru al partidului nostru. Conform articolului 9 din statut el trebuia să depună adeziune la noi; până la ora actuală nu avem o astfel de adeziune. Aşadar, el nu poate fi preşedintele filialei. Am avut o şedinţă de Birou Executiv pe data de 17 septembrie în care, cu unanimitate de voturi, a fost respinsă ideea ca Pătru să vină la noi în partid ca preşedinte. Nu avem nimic împotrivă ca membrii PRM să vină la noi – îi primim cu cea mai mare plăcere, dacă domnul Pătru vrea să vină – poate să o facă fără probleme, dar ca simplu membru de partid. Dacă doreşte preşedinţia partidului, are câteva şanse: să vină cu un număr mai mare de 11 mii de membri – câţi avem noi, nu cu 8 câţi a zis că vine, iar apoi, în februarie-martie, când avem alegeri, să vină să se înscrie în cursă”, ne-a declarat secretarul executiv al PC Vâlcea, Liviu Boban. Se pare că varianta Pătru este pe placul unei părţi a conducerii centrale a PC, mai exact a deputatului Vlad Hogea, vicepreşedinte al partidului, fost membru al PRM cunoscut ca un apropiat al lui Nicolae Pătru. Acesta a convocat o şedinţă a PC Vâlcea vinerea trecută, la care a participat şi Pătru, în care a prezentat scenariul de mai sus. „În legătură cu hârtia fluturată de domnul Pătru, aceasta nu a ajuns în mod oficial la sediul filialei, prin fax sau mail. Hârtia a ajuns la domnul Pătru, nu ştim de cine este semnată iar noi nu o recunoaştem. Domnul Hogea nu a venit nici el cu o hotărâre a Biroului Permanent prin care Pătru era numit preşedinte al filialei, ci scopul venirii sale a fost acela de a ne consulta. Oricum, dacă am fi vrut un preşedinte slab, nu îl luam pe Pătru, ci îl păstram pe Diaconu”, ne-a mai spus Liviu Boban.  O.H.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button