Editorial Politic

Quinta Royala / Jolly Joker / Cacealma

Quintă Royală / Jolly Joker / Cacealma

 

Quintă Royală

   Unul dintre cei mai activi parlamentari vâlceni, Emilian Frâncu, dovedeşte totodată şi foarte mult curaj spunând lucrurilor pe nume şi acuzând, pe faţă, practicile oculte ale unor importante feţe bisericeşti. Dezvăluirile preşedintelui PNL Vâlcea ne erau cunoscute, însă, din varii motive, am evitat să le facem publice. Probabil că ne-a fost ruşine de ruşinea lor. De această dată, Frâncu ne-a luat-o înainte, şi nu mă refer numai la publicaţia noastră, ci şi la celelalte canale media din judeţ, care au tăcut. Domnia sa a spart gheaţa pe care „patinau” confortabil unii reprezentanţi ai BOR. Urmează ca noi să le punem acestora o piedică, pentru că ar fi şi mai ruşinos din partea noastră ca Vaticanul să facă ceea ce ar trebui să facă ortodocşii din România.      

Jolly Joker

   Pe bună dreptate, spunem noi, Emilian Frâncu a criticat zilele acestea implicarea unor capete BOR în probleme politice. Referirile liderului liberal l-au vizat în special pe Prea Sfinţia Sa Gherasim, episcopul Râmnicului, care presupune că ar avea o mare legătură cu izbucnirea conflictului religios de la Pesceana, după ce acesta ar fi jenat, prin unele acţiuni şi decizii, activitatea preotului greco-catolic Tudor Victor din localitate. Şi mai grav, aprecia preşedintele PNL Vâlcea, este faptul că P.S. Gherasim a acţionat în urma unor sugestii pe care i le-a făcut deputatul PSD Aurel Vlădoiu şi, indirect, un lider PSD din Pesceana, care n-au agreat vederile de dreapta pe care preotul greco-catolic le-a avut la un moment dat. La cele spuse de către liderul liberal, am adăuga că şi mai curioasă este apropierea dintre cele două personaje, cu atât mai mult cu cât se ştie că unul dintre acestea este membru al unei societăţi „discrete” numită de mulţi francmasonerie.  

Cacealma

  Se spune că, în afara faptului că este patron, Dumitru Becşenescu nu are nici o legătură cu grupul de firme Antares, care a participat la „reconstrucţia” caselor de la Cruceni (Timiş) şi care acum ar trebui tras de moţ pentru „calitatea” lucrărilor pe care le-a executat. Săptămâna trecută, tot mai mulţi sinistraţi s-au plâns, la fel cum au făcut-o şi cei de la Făcăeni, de problemele pe care le au cu construcţiile realizate de cele câteva firme alese de Guvern să scoată pârleala din această mega-afacere. Reamintim că, în urma „licitaţiei” cu cântec de la ministerul lui Borbely, au ieşit câştigători numai constructori cu datorii la stat. Firma baronului Becşenescu, amicul lui Mitrea, a mai avut afaceri de acest gen cu statul. Tot Antaresu-ul lui Becsenescu a făcut case de kaka şi la Făcaeni, dacă vă aduceţi aminte. Luni, ministrul Borbely a trimis la Cruceni o echipă pentru a  verifica cauzele noilor nemulţumiri ale sinistraţilor în ceea ce priveşte „calitatea” construcţiilor. 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button