Politica

Sami Vâlcu i-a transmis fiului său pasiunea pentru vioară

Samoil Vâlcu este, poate, cel mai bun candidat pe care-l putea propune PD-L pentru a candida pe unul dintre colegiile uninominale pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Puternic ataşat de Râmnic, Sami Vâlcu va candida pe colegiul Sud din municipiu, având şanse maxime de a ieşi deputat în mandatul 2009-2012. Având o imagine excelentă în toate mediile, cu o experienţă bogată în administraţie, Sami Vâlcu va fi un ambasador adevărat pentru râmniceni în Parlamentul României. Cunoscut mai ales prin calitatea sa de preşedinte al Colegiului Farmaciştilor din judeţul Vâlcea, democrat-liberalul şi-a propus încă de pe-acum să facă tot ce-i va sta în putinţă pentru ca cetăţenii să nu mai fie nevoiţi să stea ore întregi la cozile formate la farmacii, pentru a-şi procura medicamentele atât de necesare.

A participat la zeci de întâlniri cu miniştrii Sănătăţii, acumulând o experienţă extraordinară, care-i va fi cu siguranţă de folos în Parlament. Fondator al Partidului Democrat în judeţul Vâlcea, Sami Vâlcu se numără printre acei oameni care formează nucleul dur al unei formaţiuni politice. A contribuit decisiv la dezvoltarea organizaţiei, chiar şi atunci când PD nu era decât un partid de 6-7% la nivel naţional. A convins sute de oameni să se alăture PD, a participat la nenumărate campanii electorale. A fost mereu un om de echipă, la bine şi la rău. Şi-a ajutat colegii iar acum aceştia îi întorc sprijinul. Căci va avea nevoie, într-o luptă electorală ce se anunţă a fi una dificilă. Este optimist că va ieşi câştigător din campania electorală care începe în noiembrie; alături de Mircia Gutău, spune el, nu poţi ieşi decât cu fruntea sus.
Sami Vâlcu nu este numai un politician şi un farmacist de valoare. Puţină lume ştie că omul Sami Vâlcu este cel puţin la fel de uimitor. M-am întrebat multă vreme cum reuşeşte să-şi păstreze calmul chiar şi în situaţiile care l-ar scoate din sărite pe cel mai aşezat individ de pe faţa pământului. Ei bine, răspunsul la această întrebare se găseşte în muzică. Sami Vâlcu este un meloman desăvârşit. Ascultă muzică oriunde: în maşină, la birou, acasă. Ceaikovski, Rachmaninov şi Mozart îl însoţesc pretutindeni. Pasiunea pentru muzică l-a însoţit tot timpul, încă de pe vremea când frecventa cursurile Şcolii de Muzică din Râmnicu Vâlcea. „Am înţeles devreme că muzica înseamnă mai mult decât nişte simple sunete care-ţi încântă auzul. Muzica este o stare iar dacă ţi-a intrat în sânge, nu mai ai scăpare. Am învăţat să cânt la vioară foarte devreme şi o fac şi acum, din când în când. Am cântat chiar şi în Orchestra Farmaciştilor o bună perioadă de timp”, ne-a mărturisit Sami Vâlcu. Şi cum aşchia nu sare departe de trunchi, am aflat că şi fiul său, Laurenţiu, de 22 de ani, a terminat în acest an Conservatorul şi intenţionează să urmeze o carieră muzicală. A participat deja la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, fermecând melomanii din întreaga lume. Violonist de calibru, a susţinut concerte în Germania, Suedia şi Statele Unite, fiind considerat un artist de excepţie. Discret, Sami Vâlcu nu a dorit să ne ofere mai multe detalii legate de fiul său, însă nu şi-a putut ascunde sentimentul de mândrie atunci când i-am pus o serie de întrebări legate de vioară – această pasiune comună care-l leagă de Laurenţiu.
Octavian HERŢA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button