Liga II

S-au „înecat” în Mureş

• portarul Rusandu a luat un gol demn de cascadorii râsului

După execrabilul meci de pe teren propriu contra celor de la Jiul Petroşani, echipa antrenată de Nikola Ilievski şi Mitică Teleşpan spera să-şi recupereze punctele pierdute acasă în deplasarea de la Deva, acolo unde întâlneau pe Mureşul din localitate. Au fost foarte aproape de a obţine ceea ce şi-au propus, însă gafele monumentale ale portarului Adrian Rusandu au făcut ca „municipalii” să plece fără nici un punct. Vâlcenii au avut un început de meci extrem de bun şi după numai nouă minute Enache Cîju a reuşit să deschidă scorul în urma unei lovituri de pedeapsă pe care tot el o obţinuse după ce fusese faultat în suprafaţa de pedeapsă de Vârtic.

Câteva minute mai târziu, „municipalii” au fost foarte aproape de a-şi mări avantajul pe tabela de marcaj, însă Valerian Gârlă a reuşit „performanţa” să rateze dintr-o poziţie mai mult decât favorabilă, acelaşi lucru făcându-l şi colegul său Labun la două minute după ratarea micuţului mijlocaş oltean. În ciuda jocului bun prestat de jucătorii de câmp, în minutul 20 aveam să asistăm la o fază demnă de cascadorii râsului. Vajda, aflat în propria jumătate de teren, preia mingea după care încearcă să-l angajeze în careul advers pe Sântejudean. Portarul Rusandu, parcă bătut în cap de soare, a apreciat greşit traiectoria mingii care a căzut în faţa sa undeva pe la mijlocul careului după care a poposit în plasa porţii vâlcene în amuzamentul celor aproximativ 500 de spectatori prezenţi în stadionul de pe malul Mureşului. Deşi au fost egalaţi destul de repede, „municipalii” au continuat să pună presiune pe gazde şi să-şi creeze destul de multe ocazii la poarta lui Rahoveanu, însă imprecizia lui Labun, Popa, Pârvu sau Luca au făcut ca scorul să rămână nemodificat până la pauză.
Debutul părţii secunde le-a aparţinut tot vâlcenilor, însă treptat, devenii au reuşit să echilibreze balanţa şi să apropie din ce în ce mai periculos de poarta neinspiratului Rusandu. După alte câteva ocazii ratate de vâlceni, gazdele au reuşit să dea lovitura de graţie în minutul 70, asta şi cu largul concurs al stoperilor vâlceni mână în mână cu portarul. Fostul jucător al CSM-ului, Grigoruţă, a centrat de pe partea dreaptă, Dinu şi Vişa au ezitat să atace decisiv, iar Rusandu a boxat mingea dar extrem de slab, iar în aceste condiţii Pribac a avut de îndeplinit o simplă formalitate făcând ca scorul să devină 2-1. Pe finalul partidei, vâlcenii au fost foarte aproape de a pleca măcar cu un punct de la Deva, dar Boroiban aflat la doar cinci metri de buturile lui Rahoveanu a reuşit performanţa să şuteze peste poartă şi astfel s-a scris istoria unei partide care putea să aducă revirimentul echipei din Zăvoi, însă gafele lui Rusandu şi imprecizia la finalizare a jucătorilor vâlceni au făcut ca CSM-ul să plece fără nici un punct de la Deva.
Au evoluat formaţiile:
CSM Rm. Vâlcea: Rusandu – Kutlacek, Dinu, Vişa, Facundo – Popa (’54 – Melcea), Labun, Gârlă, Fl. Pârvu – Câju (’63 – Boroiban), Luca (’54 – Nimes).
Mureşul Deva: Rahoveanu – Savin, Moldovan (’53 – Dosan), Vârtic, Pisoiu – Bud (’56 – Sătmar), Vajda, Lintaru (’62 – Grigoruţă), Pribac – Bitiş, Sântejudean.
Romulus DUMITRU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button