Liga III

„Municipalii” din Drăgăşani, în faţa unei umilinţe istorice

• jucătorii din Drăgăşani optează spre echipe cu bani • CSM-ul trece printr-o severă criză financiară

Minerii antrenaţi de Vasile Ilinca nu au făcut nicio concesie în faţa unei grupări care a părut mai mult ca niciodată desprinsă de pe alte meleaguri fotbalistice. Minerul Berbeşti a marcat de şapte ori până la finele partidei, iar victoria – mai mult decât categorică – a marcat cea mai dureroasă înfrângere pe care a înregistrat-o CSM-ul în ultimii ani. Fără câţi titulari lipsind din ambele tabere – Mitală, Buniţă, Dandea, Ciocea, de la CSM şi Meilă, Roşia, Voicu şi Nica de la Minerul – meciul s-a disputat în mare măsură spre o singură poartă, cea a gazdelor.

Antrenorul „municipalilor”, Adi Lupu, a declarat că, în toata cariera lui de antrenor, nu a avut parte de un meci atât de disproporţionat şi că există riscul ca echipa să mai aibă parte de un eşec de acest gen. „În ultimul timp, tot mai mulţi jucători de-ai mei nu mai sunt motivaţi să activeze la grupare şi decid să se transfere spre alte formaţii care le pot asigura un minim financiar. Cinci jucători ne-au plecat în ultimul timp numai la FC Ghecon Lăpuşata: Drăguşin, Barbu, Stoican, Ioniţă şi Ciortan. Noi antrenăm ca jucătorii să joace la Ghecon. Este păcat că nu reuşim să-i motivăm suficient pentru a rămâne la echipă”, a spus antrenorul Adi Lupu. Referitor la situaţia financiară din cadrul clubului sportiv, finanţatorul echipei, doctorul Alin Pavelescu, a admis că CSM-ul se confruntă cu o criză care a dus la plecarea unor jucători exponenţiali. Totodată, sponsorul drăgăşănenilor a mai adus în discuţie un alt aspect cât se poate de delicat: obiectivul rămâne doar menţinerea echipei în elită, fără vreun obiectiv anume. „Băieţii buni au fost atraşi cu bani. Nu am intrat încă în posesia fondurilor, iar jucătorii nu mai au răbdare. Scopul nostru rămâne, din păcate, doar acela de a menţine echipa în elită. Nu mai putem vorbi nicidecum de atingerea vreunei performanţe anul acesta. O parte din jucători a înţeles situaţia din club. Avem doar trei puncte în trei partide disputate. Aste este situaţia şi sperăm să ne revenim cât se poate de repede şi să găsim fondurile necesare”, ne-a declarat Alin Pavelescu.
Preşedintele Minerului Berbeşti, Vasile Ilinca a declarat că nu se aştepta la o prestaţia atât de slabă a adversarilor şi că ceea ce se anunţa a fi un derbi, a fost mai degrabă un meci între locul 1 şi locul 15. „Ei arată ca o echipă de la locul 10 în jos. Bănuiesc că totul se trage de la lipsurile financiare. Dacă vor continua aşa, vor avea un campionat dezastru”. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button