Politica

„PRM este condus de SRI, iar Vadim este doar o marioneta”

Ilie Neacşu reacţionează faţă de atacurile lui Vadim şi ale oamenilor acestuia:

„PRM este condus de SRI, iar Vadim este doar o marionetă”

   Bălăcăreala dintre liderii PSU şi PRM continuă cu un nou episod. După ce PRM a anunţat că şeful Partidului Stângii Unite „a fost dat afară din PRM pentru ticăloşii grave”, dar şi că ar fi „plătit de grupuri de interese obscure” să-i facă o imagine negativă lui Corneliu Vadim Tudor, Ilie Neacşu, preşedintele PSU, vine cu noi acuze faţă de trecutul peremiştilor şi „tentativele lor recente, nereuşite, de racolare a cadrelor PSU din teritoriu”. Mai exact, Ilie Neacşu susţine că Nicolae Pătru, liderul de la Vâlcea al PRM, „partid condus de SRI”, şi nu de „Vadim – marioneta”,  a început „să muşte” pentru că „aşa i-a indicat stăpânul său”. „L-am avertizat pe Pătru cu trei săptămâni înainte că a acţionat prost. I-am spus că îi dedic o jumătate de pagină în Santinela ca să-i arăt că e un măgar de prima clasă. M-a întrebat dacă spus eu despre el că e prost? Nu, i-am replicat, tu nu eşti prost niciodată. Dar eu nu sunt d-ăla ca Pătru, să lucrez pe la spate, eu zic în faţă. L-am sunat acasă, toată ziua l-am sunat, şi nu mi-a răspuns (nu, să nu credeţi că ăla care spun că face pe la spate e … poponar – ăla se numeşte parşiv). Nu mi-a răspuns, dar l-am prins pe Bătăgan. I-am promis că praf  îl fac şi pe el. După aia mă suna disperat Pătru şi l-am mai ţinut eu puţin în focuri. I-am spus şi lui care e treaba şi să se lase de prostii. Că n-are cum să-mi cumpere tot tirajul de la Vâlcea. În primul rând, n-avea bani, iar ceea ce am scris este numai adevăr. După ce-am scris, aţi văzut ce fiert şi supărat e? Îl ţine pe Sindie câte-o oră la telefon… Legat de discuţiile în contradictoriu cu Vadim, vreau să vă spun că ştiam că la PRM sunt tot felul de fanatici, fiind şi eu în interiorul partidului într-o anumită perioadă, dar nu am crezut că se ajunge până acolo încât să se comporte ca nişte fascişti. Cred că pe legionari îi condamnăm degeaba; ăştia erau mici copii pe lângă unii de pe la PRM. Au ajuns să organizeze adevărate comandouri împotriva rivalilor politici. Am fost la o emisiune, la un post naţional de televiziune. Păi, nu vă spun, erau doi deputaţi PRM pe afară, cuminţi, aşa, şi un deputat cu gărzi de corp, că asta era problema, stăteau şi ei prin apropiere, nu ştiu de ce… Pe ceilalţi îi cunoşteam. Am şi făcut un demers, prin care revista Santinela va solicita Parlamentului şi Justiţiei scoaterea PRM în afara legii, pentru că se comportă ca un partid de tip fascist. A fost urmărit şi Bucur, care a fost cu mine la emisiune”, a declarat Neacşu, într-o conferinţă de presă susţinută la Râmnicu Vâlcea, după ce, cu puţină vreme în urmă, avusese o serie de clinciuri cu liderii PRM.  

În opinia liderului PSU,
„Dosarul de mare infractor al celei mai mari lichele politice din Vâlcea – Nicolae Pătru” ar putea fi redeschis

 De altfel, în publicaţia pe care o conduce, preşedintele Partidului Stângii Unite a precizat că „nemaiputând să-l finanţeze pe Vadim, cu zeci de mii de dolari pentru a se menţine în gaşca ţucălăilor nebunului naţionali, Nicolae Pătru, preşedintele filialei judeţene Vâlcea a sectei evanghelice PRM, a apelat la alte vicleşuguri”. Preşedintele PSU şi-a motivat gestul susţinând era necesar să răspundă cumva la faptul că Pătru şi ai lui „îi deranjează pe unii membri ai PSU, proveniţi din PMR, îndeosebi din zona Moldovei, în vederea racolării acestora la secta creştină după evanghelie – PRM”. Liderul de stânga a amintit că toţi reprezentanţii PSU care au fost şicanaţi de oamenii de curte ai lui Pătru şi Vadim, recte Marius Bătăgan şi alţii au informat de urgenţă conducerea centrală a partidului în legătură cu presiunile exercitate asupra lor. În cele din urmă, Ilie Neacşu a decis să-i „potolească” pe „agresorii” PSU luând în pix şi vechile afaceri „gri” ale lui Nicolae Pătru, cu ciment şi grâu subvenţionat de stat, afaceri cu care, de altfel, liderul peremist a mai fost tras de moţ şi de alţi politicieni jenaţi prin atitudinile sau declaraţiile ostile ale PRM-istului. În acelaşi context, Neacşu şi-a invitat foştii colegi de partid „să intre urgent într-un regim de carantină”, pentru că, altfel, „n-ar fi exclus ca, în tumultul războiului pornit de Băsescu împotriva mafiei, vreun procuror de la DNA să readucă în actualitate dosarul de mare infractor al celei mai mari lichele politice din Vâlcea – Nicolae Pătru”. Reprezentantul Stângii Unite a explicat că un partid care, într-un stat democratic, îşi permite să trimită grupuri de oameni, unele conduse chiar de parlamentari, cu bodyguarzi, şi „specialişti în lupte de stradă” să-i întâmpine sau încerce să-i intimideze pe reprezentanţii unui alt partid, care au participat  la o emisiune TV, este ceva ce „trebuie taxat”.  

Şi… cireaşa de pe tort:
„Pătru a dat şpagă ca să nu fie schimbat, deşi Vadim îl considera un porc”

 În consecinţă, Neacşu se teme că „ăştia nu mai au mult şi cred că ne iau şi gâturile pe stradă, la ziarişti îndeosebi. Vadim mi-a şi spus cândva că primul lucru pe care-l face e să lichideze presa. Păi, ăstea sunt chestiuni fasciste”. Iritat la maxim de întâmplarea nefericită cu „gorilele PRM-ului”, Neacşu a mai anunţat că DNA s-a sesizat „în legătură cu cei 870 de mii daţi de Vadim lui Eyal Arad pentru contractul acela de două milioane două sute… S-a sesizat pentru că banii provin de la cei care au candidat pe listele PRM şi au ajuns senatori şi deputaţi. Ei spuneau că nu cotizează, dar banii i-au dat lui Eyal Arad, au ajuns la israelieni. Aproape un milion de euro s-a dus peste hotare, daţi de justiţiarul Vadim. Să nu credeţi că aiurea am scris eu cartea aia despre el. Şi mai scriu încă două”. Potrivit lui Neacşu, prima carte, intitulată „Spovedania nefericitului Vadim către evrei”, va vedea lumina tiparului în mai puţin de două luni. În ultima parte a întâlnirii cu presa din Vâlcea, Neacşu a reamintit că „Pătru a plătit mii de euro pentru a fi menţinut în funcţii”. „Relaţia financiară a lui Nicolae Pătru cu Vadim era prin Lidia Samson, sora lui Vadim. În 2000, Vadim mi-a spus să nu mai vin cu intervenţii pentru Pătru, pentru că pe-ăsta el nu-l mai bagă pe liste. Domne, acesta e un tâmpit, zicea. Ba că e un prostovan, că n-a luat niciodată cuvântul în Parlament, fiind senator. Îi făcea cuvântul o ziaristă de la Vâlcea, pe care o şi ştiu şi care se ducea mai des atunci pe la el. Vadim a spus că e un porc, că nu e bun de nimic şi că nu vroia să mai audă de el. După patru zile, îl văd pe cap de  listă. Ce se întâmplase? Luca Ştefănoiu, de la Maramureş, care e preşedintele meu de acolo, fost deputat PRM, acum e la PSU, a venit la mine şi mi-a spus că Pătru s-a aranjat ducându-se cu ce trebuia la Lidia Samson. Nu e logic că s-a întâmplat ceva din punct de vedere al şpăgii? Acum, poate nu mai cotizează, dar se ocupă de prostii. Nemaifiind lângă Vadim, completează ştatul de plată mai rar şi încearcă să-i intre nebunului în graţii prin nişte documente care vin despre alţii. Nu am plănuit să scot la iveală detalii despre afacerile din trecut ale lui Pătru, cu grâu, ciment şi aşa mai departe. Nu prea mai am chef să bag la rece pe cineva. Dacă l-am scăpat atunci de puşcărie? Dar n-ar fi exclus ca DNA să se sesizeze. Face cineva o hârtiuţă la DNA şi-l ia pe Pătru la control. Însă, nu eu…”, a conchis preşedintele PSU.         

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button