Liga IV

S-au ars cu Flacăra!

• Considerată favorită în lupta pentru promovare, Ghecon Lăpuşata s-a împotmolit la Horezu

Lupta pentru primul loc se anunţă a fi mult mai disputată decât în sezonul trecut când practic nu au existat decât două echipe, Dinamo Horezu şi Hidroelectra, între ele mai apărând şi „arbitrii” CSM Drăgăşani sau Dinamo Rm. Vâlcea. Acum, însă, lucrurile stau diferit. După primele etape s-au desprins deja în favorite Minerul Berbeşti, Lotru Brezoi, Dinamo şi chiar AS Mihăeşti. Ghecon Lăpuşata, echipa omului de afaceri Dan Mazilu, era cotată totuşi cu prima şansă. A făcut, însă, un pas greşit, astfel că totul se complică.

Valoarea dată de numele jucătorilor a făcut ca această grupare să se transforme pe plan judeţean într-un fel de Steaua, echipă pe care toată lumea îşi doreşte să o învingă pentru a ieşi în evidenţă. Chiar dacă pierduse în faţa unei nou promovate, la Măciuca, era de aşteptat ca Flacăra, formaţia pregătită de Costel Chelcea, să se mobilizeze exemplar pentru confruntarea cu Ghecon Lăpuşata. Deja la aceste meciuri nu mai joacă neapărat valoarea, ci ambiţia. Aşa s-a şi întâmplat în Treapt, gruparea antrenată de Emil Popescu fiind pe alocuri surprinsă de modul în care au abordat jocul horezenii. Încă din prima fază a meciului le-au dat oaspeţilor un avertisment, prin Nicolae, pentru ca imediat să se şi bucure pentru marcarea primului gol. Porumbescu a adus bucuria în tabăra gazdelor, care n-a durat decât 13 minute, asta pentru că Popescu, fostul jucător al lui Chelcea, a restabilit egalitatea printr-un şut de la 25 de metri. Imediat, lucrurile s-au aşezat pentru Ghecon după ce Roşoagă a trimis ideal balonul în centrul careului, la Şorega, ce şi-a adus echipa în avantaj: 1-2. S-a întors din nou rezultatul, Flacăra intrând la pauză în avantaj: 3-2. A egalat Glăvan, iar apoi Frunză a trimis un lob peste Cruceru. Pe final de repriză s-au mai dictat şi două eliminări: Stoican de la oaspeţi şi Geiculescu de la gazde au primit roşu pentru comportare violentă.
În partea secundă li s-a terminat benzina gazdelor. N-au mai reuşit decât în debutul părţii secunde să surprindă. Ţoanţă a executat impecabil o lovitură liberă de la 25 de metri, lateral dreapta, ce l-a învins din nou pe Cruceru. A fost un pic ştearsă şi de Glăvan. Părea că avantajul de două goluri le e suficient gazdelor. N-a fost aşa. Flacăra a arătat a cu totul altă echipă. Pregătirea fizică precară a părut a fi motivul acestei decăderi. Practic, n-au mai contat deloc, permiţându-le astfel oaspeţilor să recupereze diferenţa. Voicu şi Ioniţă au mai marcat pentru Ghecon care a reuşit astfel să egaleze pentru 4-4. Pe final au fost şi câteva faze controversate. Mocioacă putea primi al doilea galben pentru un fault la mijlocul terenului, însă şi oaspeţii ar fi putut beneficia de un penalti în minutul 90 când Tudorică a fost tras de tricou în careu. Până la urmă, însă, ambele echipe au acceptat rezultatul fără alte comentarii. Au mai fost nişte contre între jucători, la vestiare, dar conflictul a fost până la urmă aplanat.
Această remiză, deşi suntem la începutul campionatului, poate conta mult în economia campionatului. Ghecon Lăpuşata va mai avea adversari care să-i pună poate chiar mai multe probleme decât a făcut-o Flacăra, aşa că se anunţă un sezon extrem e dificil pentru formaţia patronată de Dan Mazilu. (Nicolae CIUCESCU)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button