Politica

Gutău este convins: Frâncu nu va fi decât şeful de cabinet al lui Buican

Îşi poate imagina cineva cum ar arăta lumea fără Bin Laden? Sau fără OTV? Sau fără rânjetul lui Ion Nicolae în întuneric? Sau fără râsul haios al lui Vali Monceanu? Da, universul ar fi mai searbăd, viaţa mai tristă, soarele mai palid şi plaja mai plină de alge. Aşa şi cu iubirea care leagă destinele a doi lideri politici vâlceni – Mircia Gutău şi Emilian Frâncu. Ce ar fi fost presa ultimilor ani fără replicile celor doi? O ditirambă plictisitoare, care probabil nu ar fi trezit nici măcar interesul moşilor care se adună în parc la o partidă de table. Nu am numărat niciodată vorbele de dulce aruncate de cei doi, unul către celălalt. Dacă aş face-o, cu siguranţă nu am avea loc 30 de ediţii de-acum încolo să înşiruim epitetele cu care s-au gratulat. Cu timpul, între cei doi s-a cimentat o relaţie de invidiat.

Amestec de dragoste şi ură, legătura lor e asemănătoare celei dintre vânat şi vânător. Rolurile se schimbă periodic, în funcţie de context. Sadici şi masochişti în acelaşi timp, Gutău şi Frâncu se caută mai mult decât fug unul de altul, se atrag mai mult decât se resping. Şi unul, şi altul, au înţeles că dau culoare peisajului şi nu se lasă. Este suficient să pronunţi numele unuia în faţa celuilalt pentru a avea conflict în stare pură.
Ambii ştiu că relaţia lor este imposibilă, că se chinuiesc reciproc – însă în acelaşi timp sunt conştienţi că nu ar putea trăi unul fără altul. Nu este nevoie de motive reale pentru continuarea conflictului; pretexte se găsesc la tot pasul. De exemplu, dacă Ion Nicolae face o prostie în Consiliul Local, Gutău îl găseşte vinovat pe Frâncu. Dacă un asteroid loveşte Alaska, tot Frâncu şi-a băgat nasul. Convins că liderul PNL Vâlcea continuă să-l bârfească ori de câte ori are ocazia, Gutău ne-a declarat recent că s-a hotărât să nu-l mai bage în seamă o bună perioadă de timp, considerând că nu merită atenţia sa. Cinci secunde mai târziu a revenit şi ne-a spus un secret: Frâncu este cu siguranţă bolnav şi nu are altceva mai bun de fcătu decât să-l vorbească de rău. „Eu cred că e disperat, după ce a păţit la alegerile din iunie, când a pierdut în faţa lui Cîlea la Consiliul Judeţean. Acum este conştient că nu va fi senator ci, cel mult, şef de cabinet al lui Buican, dacă acesta va fi de acord”, ne-a declarat telefonic Mircia Gutău, dându-i astfel prilejul deputatului liberal să scrie o nouă pagină de istorie.  O.H.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button