Liga IV

S-au stabilit „promovatele” în Liga a IV-a

• componenţa Ligii a IV-a a suferit câteva modificări  • în timp ce FC Băbeni va rămâne la „Onoare”, Conexin Runcu şi Posada Perişani vor face saltul în elită

Cu toate că s-a amânat cu o săptămână startul campionatului, din cauza temperaturilor foarte ridicate din această perioadă, în definitiv, echipele care au acces spre prima scenă a fotbalului judeţean sunt deja cunoscute. Conexin Runcu a preluat locul celor de la ALX Port Vale Mateeşti fără vreo condiţie impusă de cesionară, iar promovata seriei a IV-a din Liga a V-a va avea un nou parcurs la „Onoare”.

„Am rezolvat în cele din urmă chestiunea cesionării locului cu oficialii grupării din Mateeşti. Deşi iniţial dorisem să fac câteva transferuri pentru a întări puţin echipa, până la urmă formula de bază va rămâne în speţă cam aceeaşi. Singurele noutăţi sunt cei trei jucători pe care i-am luat de la FC Ciobanu. În rest, voi miza pe băieţii care au jucat şi în campionatul precedent. Obiectivul este menţinerea în elită şi nimic mai mult. Dacă vom reuşi ca la finele campionatului viitor să ne clasăm în primele zece echipe, atunci consider că obiectivul este îndeplinit”, ne-a declarat Iulică Dincă, antrenor la Conexin Runcu.

Posada Perişani în Liga a IV-a

După ce a picat înţelegerea cu FC Băbeni, echipa Energia Malaia a căzut de acord cu oficialii unei alte grupări din Liga a V-a pentru cesionarea locului din elita fotbalului judeţean. Posada Perişani, echipă înfiinţată anul trecut, şi-a exprimat dorinţa de a evolua în Liga a IV-a încă de la începutul verii. S-a zvonit la un moment dat că aceasta ar urma să ia locul celor de la Alma Lex Drăgăşani. Înţelegerea nu s-a concretizat, însă oficialii Posadei Perişani au continuat să spere. Până la urmă şi-au văzut visul îndeplinit. Echipa din Perişani va evolua în Liga a IV-a în locul grupării Energia Malaia. Posada va fi sprijinită financiar de primărie, dar şi de omul de afaceri Octavian Păunescu, originar din comuna din Ţara Loviştei. „Deşi am spus că nu suntem pregătiţi pentru a evolua în Liga a IV-a, neavând suficientă experienţă, totuşi, după rezultatele şi jocul prestat de echipă în această pauză competiţională şi dacă s-a ivit această oportunitate, nu ne vom da la o parte şi vom încerca să facem o figură frumoasă încă de la debutul nostru în elita fotbalului judeţean. Suntem conştienţi de greutăţile pe care le vom întâmpina în Liga a IV-a, însă sunt sigur că ne vom descurca şi ne vom menţine în elită. După cum se ştie avem ceva probleme cu baza sportivă pe care suntem nevoiţi să o construim într-o altă locaţie, dar până atunci vom face tot posibilul ca să aducem terenul de joc pe care echipa a evoluat în «Onoare» la standardele şi cerinţele Ligii a IV-a. Din această cauză, am discutat cu omologul  şi în acelaşi timp colegul meu de partid de la Brezoi, Robert Schell, iar acesta m-a asigurat că vom beneficia de tot sprijinul său în privinţa bazei sportive. Astfel, ni s-a permis să ne disputăm meciurile de pe teren propriu la Brezoi. În plus, am vorbit şi cu cei de la AJF, unde am găsit înţelegere pentru ca FC Genesis Lotru Brezoi şi Posada Perişani să nu fie programate în aceeaşi etapă pe propriul teren”, ne-a spus primarul comunei Perişani, Ion Sandu (foto).

ALX Port Vale s-a întors la „Onoare”
• lidera seriei a IV-a îşi încearcă încă o dată norocul în ultimul nivel fotbalistic

Deşi nu au reuşit să facă saltul spre următorul eşalon competiţional, din cauza bazei sportive necorespunzătoare pe care trebuia să activeze din această vară, Valerian Alexie – preşedintele echipei, ne-a declarat că s-au înscris deja în „Onoare”, în speranţa că, în următorul an, autorităţile locale se vor implica mai mult în tot ceea ce înseamnă fotbalul local. Cu excepţia a doi jucători – care au plecat contractual la Minerul Berbeşti -, componenţa grupării din Mateeşti a rămas neschimbată. „Pentru mine şi pentru locuitorii din Mateeşti, fotbalul e un fel de religie locală. Meci de meci am avut în jur de 300 de suporteri, ceea  ce înseamnă că fotbalul este foarte mult apreciat la noi. De aceea am decis să ne continuăm parcursul în Liga a V-a şi să nu apelăm la stadioanele din vecinătatea comunei. Sperăm că în vara anului viitor să avem o bază adecvată, care să ne permită să facem saltul spre următorul nivel. Scopul nostru este în continuare să accedem pe prima poziţie şi cred că vom reuşi acest lucru. În afară de doi jucători – transferaţi la Minerul Berbeşti, lotul a rămas neschimbat. Nu voi accepta niciodată să activăm pe alte stadioane din afara comunei.. Am cheltuit 600 de milioane pentru a face această performanţă în campionatul trecut şi care este rezultatul?. Băieţii au luptat pentru a activa în „Onoare”, dar indiferenţa autorităţilor locale şi-a spus pe deplin cuvântul. Sunt jucători cărora le plăteam în fiecare duminică drumul de la Bucureşti, pentru a juca. Nu pot să investesc în echipă fără limită, pentru că şi eu am nevoile mele. Vreau să mizez din campionatul acesta pe copii şi de aceea voi înscrie în campionat o nouă echipă din jucători cu media de vârstă de 16 ani”, ne-a declarat preşedintele echipei din Mateeşti.

Eugen Roşu, FC Băbeni: „99,9 la sută rămânem în Liga a V-a”

Eugen Roşu nu pare să găsească nicio soluţie de accedere în Liga a IV-a pentru echipa pe care o antrenează, FC Băbeni. Deşi a făcut cam tot posibilul pentru a-şi introduce echipa în elită, se pare că lipsa unei baze sportive pe care să joace îi va ţine încă un an în Liga a V-a. Iniţial, antrenorul de la FC Băbeni îşi pusese speranţele să activeze pe terenul celor de la Forestierul, însă se pare că oficialii echipei retrogradate ar fi impus unele condiţii de neacceptat pentru tehnician. „În mare parte, problema promovării trebuia rezolvată cu oficialii de la Forestierul, pentru a avea un teren pe care să activăm. Cei de la Forestierul ne-au impus o condiţie cât se poate de absurdă: ca echipa mea să preia numele lor. Acest lucru nu îl voi face niciodată, pentru că eu am muncit pentru ca FC Băbeni să aibă identitate. Nu voi renunţa niciodată la munca mea şi, de aceea, pot spune că anul acesta rămânem la Onoare”, ne-a spus antrenorul de la FC Băbeni, Eugen Roşu.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button