Administratie

Consilierii PD-L şi PIN de la Mihăeşti votează împotriva intereselor comunei

Unii consilieri locali, pe ce că nu-i prea duce bibilica, mai şi semnalizează. Este şi cazul lui Nicolae Croitoru, liderul grupului PD-L din CL Mihăeşti. Ni s-a transmis că acest personaj de tristă amintire ar fi şofer de meserie, deci pe undeva ar fi normal să-l înţelegem.  La şedinţa de săptămâna trecută a aleşilor din comuna Mihăeşti, reprezentanţii PD-L au făcut front comun cu cei de la PIN, votând împotriva tuturor proiectelor de hotărâri ce ţineau de interesul comunităţii. Probabil că aşa i-a sfătuit viceprimarul Constantin Bărzăgeanu, care se pregăteşte să treacă de la PIN la PD-L. Consilierii PD-L şi PIN au dovedit, la aceeaşi şedinţă, nu numai că interesele lor personale diferă de cele ale electoratului, ci şi că nu au obiceiul să studieze legile.

Dacă la primele două puncte de pe ordinea de zi (legate de excluderea din CL a reprezentanţilor PSD şi PNL cărora li s-a retras sprijinul politic) era de aşteptat ca aleşii PIN şi PD-L să voteze în contradicţie cu legea migraţiei politice, chiar nu am reuşit să înţelegem din ce motive ei au avut prezentat atitudine şi în privinţa proiectului privind înfiinţarea serviciului de urbanism în cadrul primăriei. Ca urmare a respingerii proiectului iniţiat de primarul PNL Nicolae Stănică, comunitatea din Mihăeşti va pierde sume foarte mari, pe care le putea folosi pentru materializarea proiectelor de infrastructură. Dacă proiectul ar fi trecut, după cum se ştie, o cotă importantă din valoarea investiţiilor pentru care primăria ar fi emis autorizaţii de construcţii ar fi intrat în bugetul local. Acest lucru nu se va întâmpla însă, din cauza consilierilor PIN şi PD-L, care preferă – se pare – ca sutele de mii de euro pe care Primăria Mihăeşti le putea obţine în acest fel să ajungă în contul Consiliului Judeţean, iar apoi, evident, în visteria altor localităţi. Nici avocatul Victor Stănculescu, reprezentantul de zonă din partea Biroului Politic Teritorial al PNL Vâlcea, care a asistat la şedinţă, nu-şi explică gestul PIN şi PD-L. În opinia sa, consilierii care au votat împotriva interesului comunităţii sunt „ori inconştienţi, ori rău intenţionaţi”.

Dezinteres total faţă de interesele alegătorilor

„Probabil că ei nu înţeleg faptul că Mihăeştiul se află în plin proces de dezvoltare industrială, iar investiţiile şi fondurile atrase la bugetul local sunt foarte importante în acest sens. Este jenant din partea PIN şi PD-L să participe la alegeri cu oameni nepregătiţi sau prea preocupaţi de propriile interese. Să vii în Consiliul Local şi să se comporţi ca şi când ai fi câştigat la Loto această funcţie mi se pare inadmisibil. Cu banii pe care i-ar fi adus la bugetul local acest serviciu de urbanism s-ar fi putut asfalta drumuri, s-ar fi putut repara poduri, şcoli sau cămine culturale, dar pesemne că reprezentanţii PIN şi PD-L din CL Mihăeşti nu sunt preocupaţi de soarta celor care le-au acordat votul. Am mai constat cu uimire că nu cunosc nici legile acestei ţări. De exemplu, la dezbaterile pe marginea primelor două puncte, consilierii PIN şi PD-L au picat în ridicol. Au votat împotriva invalidării aleşilor cărora PNL şi PSD le-a retras sprijinul, deşi legea migraţiei politice este foarte clară şi pentru un copil de clasa a treia. În condiţiile în care PNL şi PSD vor acţiona în instanţă decizia lor, normal mi s-ar părea ca ei să plătească din propriul buzunar pretenţiile celor două formaţiuni, precum şi cheltuielile de judecată”, a explicat avocatul Stănculescu.   

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button