Liga II

Tensiune în Zăvoi! George Frăsin, la un pas de a „divorţa” de Chimia

Săptămâna trecută, prin oraş circula zvonul că omul de afaceri bucureştean, George Frăsin, s-ar fi răzgândit şi nu mai vrea să preia echipa de fotbal. Iată că, ceea ce părea doar un zvon lansat pe piaţă de răutăcioşi este foarte aproape de a fi real. Chemat pentru a renegocia cu oficialii vâlceni anumite clauze din contract, Frăsin trebuia să ajungă luni la Vâlcea. Deşi a promis ferm că va veni, bucureşteanul nu s-a ţinut de cuvânt, iar întâlnirea nu a mai avut loc.

Ce a declanşat scandalul?

Săptămâna trecută, George Frăsin a fost în cantonamentul de la Poiana Braşov şi le-a promis jucătorilor nou-veniţi (Perianu, Dinu, Popa, Labun, Goge, Gârlă, Câju, Sg. Pârvu, M. Luca şi Lopez) că, până la plecarea în Austria, vor semna contractele cu Chimia după care li se va achita şi o primă rată.

Plecarea la Kaprun urma să aibă loc joi, dar jucătorii au refuzat să facă deplasarea în condiţiile în care nu au primit nici bani şi nu au semnat nici contractele, acesta fiind un prim semn că Frăsin „s-a sucit” pentru că nu a mai dat nici un semn. Fiind la un pas de a rata cel de-al doilea stagiu de pregătire, directorul general Florin Verigeanu a făcut rost de 10.000 de euro pe care i-a împărţit la jucători şi antrenori după care le-a spus acestora că sunt ceva neînţelegeri, dar totul va reveni la normal în scurt timp şi, indiferent de cine va fi acţionar majoritar, echipa nu-şi va schimba obiectivul propus pentru acest sezon. Din cauza neînţelegerilor apărute între George Frăsin şi oficialii CSM-ului, antrenorul macedonean Nikola Ilievski a fost la un pas de a renunţa, însă după o discuţie cu Florin Verigeanu acesta a fost de acord să meargă împreună cu jucătorii în Austria chiar dacă nu a semnat contractul cu formaţia din Zăvoi. Delegaţia vâlceană a plecat spre Kaprun-Austria abia duminică seara, din această cauză ratând şi un meci amical cu gruparea italiană Brescia care trebuia să aibă loc sâmbătă.

George Frăsin:
„Oficial, înţelegerea nu a picat, dar practic…”

Contactat telefonic luni dimineaţa, George Frăsin ne-a declarat că, oficial înţelegerea cu CSM-ul nu a picat, însă este foarte probabil să nu mai preia echipa. Motivul: anumite clauze din contractul de cesiune care urma să fie încheiat între CSM Rm. Vâlcea şi omul de afaceri bucureştean. „Ce vă pot spune este că, oficial, înţelegerea dintre mine şi CSM nu a picat definitiv, însă ceea ce mă deranjează sunt nişte clauze din contractul de cesiune care sunt greu de respectat. Poate o să sune destul de ciudat ceea ce vă spun dar, oamenii de la Vâlcea s-au pus aşa de bine la adăpost încât «m-au lăsat pe mine în ploaie şi a trebuit să fug». Sincer vă spun, eu vreau să fac ceva bun cu această echipă, m-am îndrăgostit de ea, însă trebuia să-mi iau şi eu măsuri de precauţie. Există posibilitatea să rămân doar sponsor la această echipă” – ne-a declarat în exclusivitate George Frăsin.

Încă o rundă de negocieri

Florin Verigeanu, directorul general al clubului din Zăvoi, a spus că are şi George Frăsin pe undeva dreptate, dar câteva clauze dintre cele incriminate de omul de afaceri bucureştean s-au scos deja din contractul de cesiune. „Este adevărat că sunt ceva probleme cu nişte clauze din contractul de cesiune, însă unele dintre ele s-au scos. Este normal să ne luăm şi noi câteva măsuri de siguranţă, dar am speranţa că totul se va rezolva cu bine. Chiar azi dimineaţă (n.r. luni) am discutat cu domnul Frăsin şi urmează să vină la Vâlcea pentru a avea o nouă rundă de negocieri” – a spus Verigă.
Romulus DUMITRU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button