Liga IV

Victoria Frânceşti organizează „Cupa Bistriţa”

Noua promovată în Liga a IV-a, Victoria Frânceşti, va organiza la finele acestei săptămâni, mai precis duminică, 20 iulie, o competiţie tradiţională intitulată „Cupa Bistriţa”. Acest eveniment, la care s-au înscris deocamdată trei echipe: Sportul Genuneni, Viitorul Foleşti şi cea din Surpate, reprezintă o ocazie prin care echipa antrenată de Nicu Strâmbeanu şi Ion Oaie să înceapă seria de meciuri amicale pentru a se pregăti pentru debutul de campionat al ediţiei 2008-2009, din luna august.

„Nu vom ceda locul în Liga a IV-a!”

Deşi mulţi dintre titularii echipei sunt încă plecaţi în vacanţă, Nicu Strâmbeanu este decis totuşi să înceapă şi fără ei antrenamentele şi meciurile de pregătire. „Ne pregătim din timp şi, de aceea, vom face multe antrenamente, tocmai pentru a nu fi codaşi in Liga a IV-a. Deş se zvoneşte că nu am vrea să activăm în Liga a IV-a, este o mare prostie. Am luptat enorm pentru a ajunge aici si nu vom vinde locul altei echipe, indiferent de suma care ni se oferă. Este o ocazie unică şi vrem să evoluăm în acest eşalon superior. Sunt sigur că nu vom fi ruşinea campionatului, pentru că voi aduce jucători buni. Vom rezolva şi cu echipa de juniori, iar Sportul Genuneni va fi echipa noastră satelit. Momentan, mulţi dintre jucători sunt plecaţi încă în vacanţă, dar şi în lipsa lor vom efectua antrenamentele. E treaba lor dacă se pregătesc sau nu. Cum am mai spus, din campionatul viitor vor evolua numai jucătorii care au dat dovadă de o constanţă în joc şi de o formă fizică bună. Nu voi face favoritisme, pentru că trebuie să ne respectăm ca echipă ?i să nu plecăm înfrânţi de pe teren la scor de două cifre. Nu mă interesează doar faptul că jucăm în Liga a IV-a ci şi cum reuşim să ne comportăm. Acesta este cel mai important lucru. Trebuie să demonstrăm echipelor care nu au crezut în valoarea noastră că suntem buni şi că am meritat să promovăm. Sper că baza sportivă va fi aranjată complet în următoarele săptămâni. Dacă nu vom fi la timp cu finalizarea lucrărilor pentru a o aduce la cerinţele AJF, vom evolua pe o altă bază şi nu se pune nicidecum problema să cedăm locul”, ne-a spus antrenorul echipei, Nicu Strâmbeanu.

Adi Ilinca, la Oltchim?

Există zvonuri conform cărora Adi Ilinca, jucătorul numărul 1 al grupării din Frânceşti, ar fi intrat în vizorul conducerii de la FC Oltchim, care ar fi interesată de aducerea la club a jucătorului de 19 ani. „Nu ştiu nimic despre acest lucru, pentru că nu am fost contactat de nimeni. Este un jucător foarte bun, de viteză, care, cu puţin antrenament, ar juca fără probleme la Liga a III-a. În cazul în care Adi Ilinca va decide să plece, nu mă voi opune hotărârii lui, deşi admit că este o pierdere foarte mare, deoarece câştigarea campionatului îi revine în mare măsură lui. În multe momente decisive ale campionatului, Ilinca a înscris singurul gol prin care am obţinut victoria. Trebuie să fim conştienţi că, dacă ar pleca la Oltchim, ar fi un câştig mare pentru el, pentru că este un băiat muncitor şi foarte talentat. Am fost foarte inspiraţi că l-am adus la echipă în partea secundă a campionatului”, a încheiat tehnicianul de la Victoria Frânceşti.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button