Liga V

Luceafărul Pesceana va străluci la anul în „D”?

Seria a IV-a din Liga a V-a a fost dominată în acest an de jocul aproape impecabil al celor de la ALX Port Vale Mateeşti. Deşi actuala lideră nu a permis niciunei grupări să emită vreo pretenţie la titlu, totuşi, secondanta sa, Luceafărul Pesceana, a avut o prestaţie pe măsură şi, cu puţin mai multă seriozitate, ar fi putut fi campioană. Dar, până la urmă, echipa primarului Ion Dobre şi reprezentată de Mirel Dincă a trebuit să se mulţumească cu „argintul”, o performanţă cât se poate de frumoasă, dar care nu duce nicidecum spre nivelul competiţional superior. Primarul din Pesceana, Ion Dobre, a declarat că va susţine permanent echipa, chiar şi în cazul unei promovări, însă cu condiţia ca băieţii să dovedească că sunt pregătiţi pentru acest eşalon.

„Le voi asigura tot ceea ce este nevoie, pentru ca echipa să nu ducă lipsă de nimic. Însă, dacă doresc să lupte pentru promovare din campionatul viitor, trebuie să fie mult mai serioşi şi să îşi instituie un nivel de disciplină mai riguros. Să nu uităm că au mai jucat în Liga a IV-a, însă nu au făcut mare lucru. Sper ca de această dată să dea dovadă de mai multă seriozitate, pentru că numai aşa vor face performanţă”, ne-a spus primarul Ion Dobre.
Cel care a contribuit poate cel mai mult la rezultatele echipei este delegatul Mirel Dincă, care este decis ca din această vară să nu mai fie prezent la meciurile echipei. „Îmi este foarte greu să mă retrag de la echipă, pentru că am pus suflet la fiecare partidă în parte. Dacă nu eram eu la echipă, nu cred că am fi înregistrat aceste rezultate, pentru că jucătorii mei au un handicap foarte mare: se enervează repede. Eu le-am explicat întotdeauna că trebuie să fie fair-play şi că nu trebuie să practice un joc dur, pentru că ei joacă până la urmă din plăcere. Eu cred că am reuşit destul de bine să îi temperez de fiecare dată când a fost nevoie. Să nu uităm că avem doar un cartonaş roşu pe întreg campionatul. Dacă nu aş fi fost eu la echipă, Luceafărul ar fi avut cel puţin 10 cartonaşe roşii. Am fost mereu implicat în echipă, pentru că doresc să văd un fotbal organizat, deşi vorbim doar de nivelul judeţean”, ne-a spus Mirel Dincă, delegatul grupării Luceafărul Pesceana. Locul 2 pe care l-au ocupat băieţii din Pesceana la încheierea actualei ediţii de campionat îi va motiva cu siguranţă, pentru că sunt decişi ca de la anul să joace în elită. Va fi destul de greu, deoarece Ştiinţa Grădiştea, Cerna Copăceni, Olteţul Alunu, Cerna Fârtăţeşti şi nu numai, nu se vor da la o parte pentru ca Luceafărul să strălucească aşa de uşor în Liga a V-a.
Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button