Administratie

4 autobuze electrice, 60 de biciclete inteligente şi 20 de km. de piste, staţii moderne, dar şi alte facilităţi, la Călimăneşti

Dr. Florinel Constantinescu, primarul staţiunii Călimăneşti, a început proiectarea pentru o investiţie europeană care, printre altele, presupune achiziţia unui număr de 4 mijloace de transport în comun electrice. Unul dintre acestea va avea capacitate de 70 de călători (pe scaune şi în picioare), iar celelalte trei vor putea transporta până la 40 de persoane.

Mijloacele de transport vor fi dotate cu camere video, în scopul identificării eventualelor acte de vandalism şi asigurării siguranţei circulaţiei rutiere. De asemenea, vor avea podea complet coborâtă şi rampe de acces pentru cărucioarele persoanelor cu dizabilităţi. O altă componentă a proiectului presupune achiziţia de biciclete şi a unor sisteme specifice de închirire a acestora. Primarul Florinel Constantinescu doreşte ca, în primă fază, să existe 4 astfel de centre de închirire, la Seaca, Căciulata, Jiblea Nouă şi pe Strada Pieţei. Pentru început, la Călimăneşti, vor exista 60 de biciclete inteligente mecanice, dar şi 4 triciclete pentru seniori şi persoane cu dizabilităţi. Se mai au vedere realizarea unui număr de 6 staţii de încărcare a vehiculelor electrice, o parcare modernă în zona „Mirajul Oltului”, sisteme de tip park and ride la Seaca, o autobază pe Strada Serei, precum şi modernizarea străzilor pe o distanţă de 10 kilometri. Este vorba despre străzile Gării, Barajului, Ana Ipătescu, Oltului, Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu, Pieţei, Horia, Cloşca, Aurel Vlaicu, Mircea cel Bătrân şi Câmpului. Nu în ultimul rând, proiectul prevede amenajarea unui număr de 50 de staţii de autobuz şi în jur de 20 de kilometri de piste pentru biciclete (str. Gării, Barajului, Câmpului, Oltului, Ana Ipătescu şi Intrarea Turnu). Elaborarea Studiului de fezabilitate şi a Proiectului tehnic pentru acest obiectiv este estimată la peste 1,4 milioane de lei, iar firmele de consultanţă interesate să câştige acest contract pot depune oferte până pe 13 mai a.c..

Articole Similare

Back to top button