Liga III

„Salariile angajaţilor de la SC Oltchim SA vor creşte cu 50 la sută”

* liderul de sindicat Mihai Diculoiu spune că această creştere va fi aplicată după ce vor fi pornite instalaţiile petrochimice de la Piteşti

Momentele grele prin care trece SC Oltchim SA, care nu mai funcţionează la capacitate de aproape doi ani, ar putea fi date definitiv uitării. Liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, aşteaptă ca societatea să acceseze cât mai repede creditul de 100 de milioane de euro, necesar pentru pornirea instalaţiilor petrochimice de la Piteşti, care ar decongestiona automat şi activitatea pe platforma de la Rm. Vâlcea. „Societatea Oltchim SA a traversat clipe deosebit de grele în ultimii doi ani, dar acum suntem foarte aproape de a redresa situaţia. Pentru a reuşi acest lucru, avem nevoie să accesăm un credit de 100 de milioane de euro, care să ne ajute să pornim instalaţiile petrochimice de la Piteşti, astfel încât să putem funcţiona din nou la capacitate. Din acel moment, totul va fi bine, în primul rând pentru salariaţi, pentru că li se vor asigura locurile de muncă, precum şi toate drepturilor lor salariale”, ne-a spus Diculoiu, care a explicat apoi şi care e motivul pentru care angajaţii societăţii vor fi primii care se vor bucura de îmbunătăţirea situaţiei de la Oltchim SA.
„La 30 de zile de la pornirea instalaţiilor petrochimice de la Piteşti, vom majora salariile din cadrul SC Oltchim SA cu 50 la sută. În acest fel, salariile de la Rm. Vâlcea vor ajunge la nivelul celor din Piteşti, din acest punct de vedere având o mare problemă. Pe 29 ianuarie 2010, atunci când am preluat instalaţiile petrochimice de la Piteşti, am preluat şi 493 de salariaţi cu un salariu mediu brut de 3.100 de lei, în timp ce la Oltchim Rm. Vâlcea salariul mediu brut este de 2.100 de lei. Cu alte cuvinte, cei de la Piteşti sunt plătiţi mai bine decât vâlcenii, fiind protejaţi şi de Legea 67 din 2006, care prevede nişte măsuri speciale pentru salariaţii care sunt preluaţi de către o altă societate, aceasta fiind obligată să le păstreze drepturile prevăzute în contractul colectiv de muncă şi în contractele individuale pe o perioadă de 1 an de zile. Am reuşit însă să ajungem la un acord cu directorul general Constantin Roibu, astfel încât, la 30 de zile după ce SC Oltchim SA va funcţiona din nou la capacitate, nivelul de salarizare al angajaţilor din Rm. Vâlcea să fie egal cu cel al angajaţilor pe care i-am preluat de la Piteşti. Aceasta va fi o recompensă, o apreciere a sacrificiului de care au dat dovadă angajaţii Oltchim-ului de-a lungul ultimilor doi ani de criză, începând cu 12 noiembrie 2008, salariile fiind mărite ultima oară pe 1 ianuarie 2008. Conducerea societăţii a înţeles că este absolut necesar să avem o forţă de muncă foarte bine pregătită, pentru ca instalaţiile să funcţioneze în condiţii de siguranţă maximă şi pentru a obţine produse finite de calitate, competitive pe toate pieţele internaţionale”, ne-a declarat liderul de sindicat Mihai Diculoiu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button