Liga II

„Recontrucţia unei echipe se poate face la orice nivel competiţional”

• Dumitru Teleşpan, tehnicianul care a îndeplinit funcţia de principal în ultima parte a returului crede că echipa din Zăvoi are nevoie de un „REFRESH” în viitorul sezon
• sunt unii însă, în special din rândul autorităţilor locale, care şi-ar cam dori, mai degrabă, un „DELETE”

Rămas să gestioneze situaţia în Zăvoi după plecarea lui Alin Artimon, antrenorul Dumitru Teleşpan şi-a îndeplinit cu brio misiunea şi a reuşit să salveze echipa de la retrogradare. „Municipalii” au izbutit acest lucru cu o etapă înainte de final, aşa că nu au mai făcut deplasarea la Oradea, acolo unde trebuiau să dispute ultimul meci din sezonul 2009-2010.
În aceste condiţii, Teleşpan şi-a trimis elevii în vacanţă mai devreme şi a programat reunirea în vederea viitorului campionat pe 12 iulie. Atunci când nu se ştie dacă CSM-ul va evolua în Liga a II-a sau în Liga a III-a, problemele financiare cu care gruparea din Zăvoi se confruntă fiind cele care pot face ca „municipalii” să ia în calcul renunţarea la locul în al doilea eşalon al ţării.
„Dacă nu suntem susţinuţi financiar, mai bine să ne înscriem din start la Liga a III-a decât să jucăm două-trei etape la Liga a II-a şi apoi să ne retragem!”, a afirmat de altfel şi directorul general al CSM-ului, Florin Verigeanu, care ar putea părăsi Vâlcea, fiind ofertat să preia funcţii de conducere la echipa din Liga I Astra Ploieşti, dar şi de Marin Condescu la Pandurii Tg. Jiu.
Soluţia a fost acceptată şi de antrenorul Dumitru Teleşpan la ultima conferinţă de presă organizată în Zăvoi, după meciul cu FC Baia Mare: „Într-adevăr, dacă nu se va putea încropi o echipă cât de cât competitivă, după părerea mea, mai bine ne înscriem în Liga a III-a şi jucăm acolo! Ne putem înscrie şi în Liga a II-a, n-ar fi problemă din acest punct de vedere, dar se poate întâmpla ca lucrurile să meargă aiurea şi să ajungem să regretăm că am rămas aici”.
Altfel, tehnicianul care a îndeplinit funcţia de principal în ultima parte a returului a mai declarat: „Din punctul meu de vedere, reconstrucţia unei echipe se poate face la orice nivel competiţional, nu contează că e Liga a II-a sau Liga a III-a. Depinde însă ce jucători avem la dispoziţie, pentru că o reconstrucţie nu se poate face cu oricine. În fond, nu poţi construi nimic numai cu var şi nisip, e nevoie şi de ciment, nu-i aşa?”.
Teleşpan nu a oferit însă un răspuns concret şi în privinţa rămânerii sale pe banca tehnică a echipei vâlcene: „Din Zăvoi nu voi pleca nicicum, pentru că mă ocup şi de juniori, dar despre rămânerea la CSM încă nu pot să mă pronunţ”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button