Diverse

„Pentru Oltchim ar fi un mare eşec să nu câştige Champions League”

* antrenorul lui Buducnost consideră că vâlcencele formează o echipă redutabilă şi grupa va fi una foarte disputată

Venit la începutul acestui an la cârma lui Buducnost, antrenorul Dragan Adzic a reuşit alături de echipa din Muntenegru rezultate de excepţie. A câştigat campionatul intern, a obţinut un trofeu european, Cupa Cupelor, iar în actualul sezon de Liga Campionilor a reuşit să-şi mobilizeze exemplar echipa, Buducnost fiind singura formaţie participantă la competiţie care nu a pierdut nici un meci până în prezent. Cu toate acestea, Dragan Adzic nu s-a arătat tocmai încântat de componenţa grupei principale, fiind de părere că aceasta este una destul de dificilă, având în vedere faptul că din ea face parte şi Oltchim, vicecampioana Europei. Într-un interviu acordat site-ului oficial al Champions League, antrenorul lui Buducnost mărturiseşte, voalat, că-i este teamă de forţa echipei vâlcene atunci când aceasta joacă în Sala Sporturilor „Traian”, în faţa propriilor suporteri.
„Datorită locului I ocupat în grupa preliminară, am ştiut că vom primi în Main Round doar o câştigătoare din celelalte grupe şi aceasta a fost Itxako. Dar echipa clasată pe locul secund într-o altă grupă, Oltchim, este mai bună decât alte câştigătoare de grupă. Nu va fi uşor. Grupa principală va fi o mare provocare. Pentru Oltchim ar fi un mare eşec să nu câştige Champions League. Cel mai greu lucru este să joci împotriva Oltchim-ului la Vâlcea”, a spus Dragan Adzic. De asemenea, acesta este de părere că „Itxako este o echipă redutabilă, clubul a investit mult pentru a ajunge la un anumit nivel şi de-asta a şi câştigat grupa din care a făcut parte. A trecut mult timp de când o echipă spaniolă nu a mai ajuns atât de departe. Itxako este condusă de trei jucătoare remarcabile, Barbosa, Şoit şi Turey. Sunt sigur că aceste trei jucătoare nu s-au mulţumit doar cu câştigarea grupei preliminare. Iar Krim va încerca să dea mai mult decât în sezonul trecut, când aproape a atins semifinalele”. Antrenorul formaţiei cotată ca favorită la câştigarea Ligii Campionilor are încredere în elevele sale, însă spune că, teoretic, alte formaţii sunt mai puternice decât Buducnost. „Nu suntem outsideri, dar există echipe care, pe hârtie, sunt mai puternice decât noi. Este foarte dificil să analizez actuala forţă a rivalelor noastre, cum ar fi Larvik, Oltchim şi Gyor, care şi-au întărit echipele cu jucătoare de calitate faţă de anul trecut. Este greu de prevăzut cine este mai aproape de câştigarea trofeului”, a mai precizat tehnicianul formaţiei din Muntenegru. (S.S.)

„Nu existau variante uşoare în această fază a competiţiei”

Oficialii formaţiei vâlcene, încă dinaintea tragerii la sorţi de la Viena, au anticipat o grupă pentru Oltchim din care să facă parte şi Buducnost, echipa momentului din Liga Campionilor. Şi-au dorit-o în faza grupelor pentru a o evita în perspectiva unei calificări în semifinale. Sorţii le-au scos în cale ce şi-au dorit, oarecum dezamăgitor fiind însă programul. S-a stabilit ca Oltchim să întâlnească echipa din Muntenegru în chiar primul meci din Main Round, la Vâlcea.
Însă, preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, este de părere că dacă vom avea valoare vom obţine biletul pentru semifinale. „Nu existau variante uşoare în această fază a Ligii Campionilor. Mi-am dorit să fim în aceeaşi grupă cu Buducnost pentru a evita o întâlnire în semifinale. Obiectivul nostru este calificarea în finală, iar dacă Buducnost era în cealaltă grupă, ne puteam întâlni în semifinale şi nu ştiu cum ar fi ieşit. Avem valoare, ne vom califica. Prima confruntare o vom avea chiar cu echipa din Muntenegru. Dacă vom câştiga, avem speranţe în continuare, dacă nu, se complică deja lucrurile”, a declarat Ioan Gavrilescu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button