Liga V

„Pădurarii” din Malaia i-au taxat pe „minerii” din Ocnele Mari

* liderul Seriei I a suferit a doua înfrângere din actuala stagiune a Ligii a IV-a

„Ortacii” din oraşul-staţiune Ocnele Mari şi-au disputat duminică, pe teren propriu, supremaţia împotriva „pădurarilor” din comuna Malaia, cu prilejului derby-ului Seriei I de la „Onoare”. În mod paradoxal, întâlnirea s-a remarcat printr-un fair-play desăvârşit, neexistând niciun incident grav, cum se întâmplă, de obicei, la acest nivel, în meciurile cu miză.
Astfel, liderul Seriei I a deschis scorul în minutul 8, printr-un penalty regulamentar acordat de arbitrul de centru Marian Joiţa şi executat de căpitanul Minerului, Cacoveanu, care se numără, de altfel, şi printre cei mai importanţi marcatori de la „Onoare”. Foresta nu a cedat însă şi, un sfert de oră mai târziu, a deschis scorul prin Beleţ, dintr-o lovitură liberă executată precis, pe colţul scurt, de la 25 de metri de poartă (1-1). În cea de-a doua jumătate de oră a partidei, „ortacii” au mai beneficiat de încă o lovitură de la 11 metri, după o fază trasă parcă la indigo după cea din care au deschis scorul. Şi de această dată, tot Cacoveanu a pus-o pe punctul cu var, transformând cu sânge rece pentru scorul de 2-1. Cu cinci minute înainte de încheierea primei reprize, Foresta a izbutit un gol, oarecum norocos. După o lovitură de corner executată pe lung, veteranul Voicu (care încă face senzaţie în iarbă la cei 37 de ani) a restabilit egalitatea, printr-un balon care l-a lovit în piept, în timp ce încerca să-l preia cu piciorul. Imediat după egalare, „pădurarii” reprezentaţi de Cosmin Vangu şi Jean Şuţă au punctat la capitolul ocazii, printr-un balon care e zguduit bara de la 20 de metri. Până la final, Foresta avea să mai marcheze de două ori, pentru 4-2, prin Daniel Vangu (minutul 83), din penalty şi Marian Năsui, care a scăpat pe contraatac, după o ceartă iscată între fundaşii centrali ai echipei Minerul Ocnele Mari.

Cosmin Popescu, delegat Foresta Malaia: „Mă bucur că am găsit formula ideală de joc”

Foresta Malaia a abordat întâlnirea de la Ocnele Mari cu o dezinvoltură mai rar întâlnită la acest nivel. „În acest campionat, am pierdut trei meciuri când jucam cu un om în plus faţă de adversar, atât de ghinionişti am fost. Sper ca această victorie să ne folosească la ceva şi să începem campania pentru primul loc. Eu mă bucur că am găsit o formulă de joc ideală, care să dea randamentul maxim”, ne-a declarat Cosmin Popescu, delegat Foresta Malaia.

Ion Moţ, antrenorul Minerului Ocnele Mari: „Jucătorii cheie au evoluat sub aştepări”

Cu o medie de vârstă de 24 de ani, echipa Minerul Ocnele Mari nu a fost în nicio clipă inferioară trupei de la munte, însă cele două greşeli comise pe final au fost speculate de adversari, care au dovedit o mai mare maturitate de joc. Antrenorul Ion Moţ a privit cu tristeţe de pe bancă cum elevii lui pierd acest meci şi şi-a amintit cum decidea odinioară de unul singur confruntările cu granzii judeţului. „Noi am activat în mare parte numai pe «sinteticul» din Zăvoi, iar revenirea pe gazonul natural ne-a afectat jocul, mai ales că suprafaţa cu iarbă nu este tocmai bună. La echipa mea, s-a observat lipsa de experienţă a anumitor jucători, iar fotbaliştii-cheie au evoluat sub nivelul lor”, a punctat Ion Moţ. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button