Liga IV

„Nu ne vom mai afla în situaţia din campionatul trecut”

* Florentin David crede că formaţia sa va situa între primele clasate

E vacanţă la FC Băbeni, dar nu şi pentru Florentin David, „omul bun la toate” din cadrul echipei. Acesta se gândeşte serios la ce e de făcut pentru ca în campionatul viitor echipa de fotbal să nu mai treacă prin emoţii că ar putea retrograda. David ne-a informat că în următoarele zile va avea loc o şedinţă la Primăria Băbeni şi se va stabili „planul de bătaie” pentru sezonul viitor.

Autoriăţile locale vor să aducă sponsori lângă echipă

„Încă n-am purtat o discuţie cu autorităţile locale şi nu ştim prea multe despre ceea ce va urma. Va fi o şedinţă la Primărie, unde am înţeles că vor fi invitaţi să participe şi câţiva oameni de afaceri din localitate. Ar fi bine ca, pe lângă domnul primar Bogdan Ştefan şi Consiliul Local, să reuşim să mai atragem şi pe altcineva alături de noi. Primăria s-a ocupat de tot până acum, ne-a asigurat transportul la meciuri, plata arbitrajelor şi tot ceea ce a fost necesar, dar am mai avea nevoie de sprijin. Trebuie să ştim de la început pe ce ne bazăm, să nu ajungem ca alte echipe să promitem ceva, să nu ne ţinem de cuvânt, iar apoi să nu mai avem cu cine juca în campionat. Oricum, eu zic că în acest sezon nu va mai fi situaţia de anul trecut. Am terminat în primele 10 echipe la Liga a IV-a, iar în campionatul viitor, dacă vom avea sprijin, vrem să ne clasăm între primele cinci formaţii. Depinde însă şi de ce jucători rămân, de cine mai vine”, a precizat Florentin David.

Mulţi jucători ar putea să nu mai joace la Băbeni

Delegatul de la FC Băbeni ne-a mai informat că este posibil ca echipa sa să piardă câţiva dintre jucători în această vară. „Avem câţiva băieţi care dau acum Bacalaureatul, iar apoi vor să meargă la facultate, la Sibiu şi Bucureşti. În această situaţie se află Valentin Totescu, Robert Andrei, Mădălin Marin, Răzvan Şerbănescu şi Marian Filipoiu, toţi jucători de bază ai echipei. Ei au spus că vor să continue la FC Băbeni, chiar dacă merg la facultate într-un alt oraş. Dar la pregătire e clar că nu vor mai putea veni. Apoi, există şi varianta să-şi găsească alte echipe, acolo unde vor studia, iar dacă pot face pasul mai sus, spre un eşalon superior, noi nu ne putem împotrivi. Oricum, avem în vedere şi câteva achiziţii, dar nu ne putem gândi la acest lucru până când nu ştim pe cine ne putem baza din actuala echipă. Avem şi câţiva jucători împrumutaţi, care pot reveni la FC Băbeni, cum e Gulea (de la Posada Perişani) sau Dumitricu de la Minerul Berbeşti. Cu totul, sunt vreo 10 jucători daţi pe la alte echipe. La Berbeşti mai e şi Şuteu, Dumitru a ajuns la Cozia, iar alţi jucători au fost împrumutaţi la formaţii de Liga a V-a. Am pierdut aproape jumătate de echipă, de-asta am şi ajuns în situaţia de a intra în lupta pentru evitarea retrogradării”, a mai punctat David.

Mihai Diculoiu: „Lucian Catargiu are voie să antreneze şi în Liga a IV-a”

Altfel, nu s-a stabilit nimic nici în privinţa antrenorului. Este foarte posibil ca Lucian Catargiu să continue să pregătească FC Băbeni. „Dacă se ocupă cum trebuie de FC Oltchim şi mai poate să se ducă şi la FC Băbeni, nu e nici o problemă. Dacă nu, formaţia din Liga a IV-a trebuie să-şi găsească alt antrenor!”, a spus recent preşedintele FC Oltchim, Mihai Diculoiu. Cu alte cuvinte, Catargiu are „undă verde” din partea conducerii grupării chimiste să continue şi la echipa de Liga a IV-a, colaborarea continuă, astfel că din rândul echipei FC Băbeni ar mai putea ajunge la gruparea de Liga a III-a un nou Despoiu.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button