Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Administratie

„În septembrie voi închide Primăria”

* Florin Vătafu, primarul de la Voiceşti, intenţionează să întrerupă activitatea dacă nu va primi fonduri măcar pentru plata salariilor, pentru acordarea ajutorului social şi a indemnizaţiei cuvenită asistenţilor persoanelor cu handicap

Chiar dacă se spune că actuala criză financiară nu a atins încă punctul critic şi românii trebuie să se pregătească pentru perioade şi mai dificile, în multe localităţi vâlcene s-a anunţat deja falimentul. Nu mai sunt bani pentru investiţii, toate proiectele au stagnat, s-au acumulat multe datorii, sunt restanţe la salarii, asistenţii persoanelor cu handicap nu şi-au mai primit drepturile cuvenite, iar ajutorul social nu a mai fost acordat de câteva luni. În acest cadru se regăseşte şi comuna Voiceşti, primarul acesteia, Florin Vătafu, ajungând, din cauza situaţiei existente, la capătul răbdării. Social-democratul a anunţat că intenţionează să întrerupă activitatea dacă nu se vor rezolva o parte din probleme în următoarea perioadă. „Angajaţii Primăriei nu şi-au mai primit drepturile băneşti cuvenite de patru luni. Dacă pe 9 septembrie nu vom putea acorda salariile restante, voi închide Primăria. Trimit oamenii acasă! Nu suntem argaţii celor care conduc această ţară! Nu e cineva obligat să muncească fără să primească nimic. Dacă nu putem face nimic pentru comunitate, pentru ce să mai stăm? Vom întrerupe activitatea! Până acum am avut noroc cu domnul Cîlea, că altfel se alegea demult praful de noi. E singurul care ne-a ajutat, dar acum situaţia a devenit tot mai dificilă”, a spus Florin Vătafu. Altfel, primarul a atenţionat că nu este exclus să aibă loc în perioada următoare chiar şi revolte, în cazul în care nu se vor aloca fondurile necesare pentru a putea fi acordat ajutorul social. „Oamenii sunt disperaţi şi au început deja să recurgă la gesturi extreme. Am avut recent un caz de acest gen. Un bărbat s-a urcat pe acoperişul Primăriei şi a ameninţat că se va arunca dacă nu i se dau banii cuveniţi din ajutorul social. A fost nevoie de intervenţia Poliţiei şi a celor de la SMURD pentru a-l calma. E un exemplu şi astfel de cazuri se pot repeta. Cei care primeau ajutor social nu şi-au mai primit banii de un an. N-au mai venit nici la muncă, astfel că le-a fost suspendat ajutorul social. În aceste condiţii, eu, ca primar, împreună cu angajaţii Primăriei le-am preluat atribuţiile. Am mers la cosit, să curăţăm şanţurile şi în general la toate lucrările de igienizare a comunei. Nu e, însă, asta problema, ci faptul că s-a ajuns la disperare. Oamenii cred că eu nu vreau să le dau banii şi nu înţeleg că Primăria este doar intermediar şi fondurile trebuie alocate de Guvern. Nu mai pot accepta situaţia! Nu au altă sursă de venit şi au atenţionat că vor declanşa revolte sociale dacă nu se găsesc soluţii pentru a fi sprijiniţi”, a mai spus primarul din Voiceşti. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button