Liga V

„Dacă băieţii vor promova, vor avea parte de toată susţinerea mea”

* primarul Dumitru Pearcu este decis să facă tot posibilul pentru 

Campioana de iarnă a Seriei a III-a din Liga a V-a este Unirea Tomşani. Echipa sprijinită financiar de către primarul Dumitru Pearcu şi antrenată de Mihai Deaconescu a terminat turul la patru puncte distanţă de locul 2 (Măgura Slătioara) şi la şase de 3 (Viitorul Buneşti). Cu toate că se anunţă un retur de foc, iar aspirantele la titlu îşi vor ascuţi din timp „colţii”, edilul Dumitru Pearcu are încredere în potenţialul jucătorilor săi, asigurându-i pe aceştia că vor beneficia de toată susţinerea logistică şi financiară pentru a-şi îndeplini obiectivul. „Eu, ca primar, trebuie să fiu în ton cu băieţii de la echipă. Dacă aceştia îmi vor face plăcerea de a promova, nu îmi rămâne decât să îi ajut, pentru că, până la urmă, este responsabilitatea mea ca Unirea să aibă toate condiţiile necesare pentru a-şi desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii. Locuitorii comunei şi, implicit, jucătorii m-au ales în această funcţie, astfel că trebuie să îi respect pentru faptul că mi-au acordat votul de încredere. Oricum, dacă vor promova, să fie siguri că vor avea parte de tot sprijinul posibil”, le-a dat asigurări jucătorilor săi primarul din Tomşani.

Deşi ultima experienţă din Liga a IV-a nu a fost una tocmai plăcută, Dumitru Pearcu consideră că băieţii lui au căpătat experienţa necesară pentru a trata diferit meciurile cu „titanii” din judeţ. „Din păcate, echipele mici sunt cam întotdeauna victimele arbitrajului. Ştiu din propria experienţă, pentru că şi noi am avut parte în Liga a IV-a de meciuri decise de arbitri. E omeneşte să greşeşti, chiar şi ca arbitru, însă atunci când o faci nu trebuie să dai de înţeles că ai făcut-o cu un scop, acela de a favoriza una dintre echipe. Am fost martor la meciuri în care „centralul” îi acorda unui jucător cartonaş galben numai pentru faptul că acel fotbalist îi reproşa civilizat că a greşit la o anumită fază, în timp ce din tabăra opusă erau aruncate injurii la adresa sa, fără ca arbitrul să ia vreo decizie în acest sens. Aici cred că avem parte de răutate, iar această atitudine nu face altceva decât să înrăiască şi mai mult echipele de fotbal”, a mai adăugat edilul din Tomşani. Pearcu aduce în discuţie şi un aspect mai puţin ortodox din această „meserie” de arbitru.

„Circulă zvonul că AJF-ul ar fi trasat obiective arbitrilor de a acorda cât mai multe cartonaşe galbene, deoarece instituţia în cauză nu mai are banii necesari pentru a-şi desfăşura activitatea. Şi că, dacă nu dau amenzi, nu-şi pot face bugetul şi riscă să intre în colaps”, mai spune Dumitru Pearcu. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button