Liga IV

„Copiii vor avea mult de suferit prin desfiinţarea campionatului de juniori”

* tehnicianul echipei Minerul Berbeşti, Vasile Ilinca, crede că fotbalul juvenil, şi aşa extrem de slab din punct de vedere valoric, va cunoaşte o scădere dramatică la nivelul judeţului

Vasile Ilinca se conformează desfiinţării campionatului de juniori A1 din Liga a IV-a, dar consideră că această măsură îi va afecta considerabil pe micuţii care şi-au pus speranţe că, peste ani, vor ajunge să joace la un nivel superior. În plus, tehnicianul formaţiei din Berbeşti spune că nu se ştie dacă se va mai reveni la echipele de juniori şi că hotărârea ar putea fi pe termen definitiv. „Îmi pare rău de copii, pentru că nu vor mai avea şansa să joace fotbal organizat şi să meargă prin judeţ pentru a simţi atmosfera unui meci oficial. Ei vor suferi cel mai mult ca urmare a acestei decizii. Nu ne rămâne acum decât să-i împrumutăm pe la judeţ. De exemplu, la Berbeşti sunt legitimaţi 30 de puşti şi, pentru ei, să joace peste tot în judeţ e ceva inedit. E adevărat, e greu financiar atât pentru primăriile din ţară cât şi pentru oamenii de fotbal care bagă bani în aceste vremuri de criză. Sunt curios dacă, în 2-3 ani, AJF-ul va propune reluarea campionatului de juniori. Cred că nu se va mai întâmpla aşa, iar cei mici vor rămâne pe dinafară. Acest campionat reprezenta o şansă mare pentru ei”, a punctat Vasile Ilinca.
La un calcul preliminat, aproximativ 500 de copii vor fi privaţi de şansa de a juca fotbal organizat, ca urmare a deciziei de suspendare a campionatului de juniori A1. Spre exemplu, numai mai Berbeşti peste 30 de puşti vor trebui să-şi găsească echipe la „Onoare”, pentru a nu sta pe tuşă.

Gheorghe Andreescu, antrenorul echipei de juniori Cozia Călimăneşti: „Renunţarea la juniori mi se pare o măsură oportună în condiţiile actuale de criză”

Şi antrenorul Gheorghe Andreescu (alias Pacu) apreciază că această măsură va cântări negativ în destinul celor mici, mai ales că echipa pe care o pregăteşte, Cozia Călimăneşti – campioana sezonului 2009-2010 a Ligii a IV-a la juniori A1 – va dispărea. „Trebuie să înţelegem că ne va fi din ce în ce mai greu din punct de vedere financiar. De aceea, e oportună această măsură. Juniorii de la Cozia vor fi transferaţi la Viitorul Călimăneşti, grupare ce activează în Liga a V-a”, a punctat „Pacu”.

Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button