Liga III

„Chimiştii” lui Catargiu nu prea au lipici la şcoală

* dintre cei cinci jucători de la FC Oltchim care au dat BAC-ul vara aceasta, niciunul nu a luat peste nota 8, cel mai „deştept” dintre aceştia dovedindu-se a fi Ştefan Răcăreanu * la Ghecon, Alin Bucei a dat lovitura, cu 8.56, media generală

Se zice că în fotbal nu îţi trebuie multă carte ca să ajungi departe sau că nu întotdeauna ce e în picior este şi în cap! Însă, trebuie să admitem că o paletă cât mai variată de cunoştinţe nu strică niciodată, iar încrederea în sine şi, totodată, puterea de a judeca pe cont propriu aspecte şi controverse din viaţa de zi cu zi sunt date întocmai de maniera prin care ai reuşit de-a lungul anilor să fii  propriul didact. Cam atât cu morala educaţională şi să trecem la treabă! Vara aceasta, cinci jucători de la FC Oltchim au susţinut examenul de bacalaureat:  Ştefan Răcăreanu, Petruţ Tomescu, Ştefan Despoiu, Cosmin Smeadă şi Ionuţ Amza. Pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (www.edu.ro), ne sunt prezentate, printre altele, şi rezultatele obţinute de tinerii vâlceni la BAC. Dintre cei cinci proaspăt absolvenţi de liceu care prestează servicii în folosul clubului de fotbal Oltchim, Petruţ Tomescu pare să fi resimţit cele mai mari emoţii, de vreme ce la disciplina matematică a obţinut nota 5.30, doar cu puţin peste limita minimă necesară promovării. Per total, fotbalistul pregătit de Lucian Catargiu a luat doar 6.06, doar cât să treacă examenul de bacalaureat. Până la urmă, de ce trebuie să ştii şi carte când poţi lua bani doar dând cu piciorul în minge? Glumim, bineînţeles! Un alt mare „tatent” într-ale şcolii pare a fi Ştefan Despoiu, frate geamăn de suferinţă cu colegul său de echipă, Tomescu. Nici mijlocaşului de bandă stângă şi dreaptă nu i-a prea plăcut cartea. Promovat în Liga a III-a de către Marian Deaconescu, de la FC Băbeni, elevul Grupului Şcolar „George Ţârnea” din Băbeni a încasat, la general, nota 6,68. Ştefan Răcăreanu – Grupul Şcolar „Economic” din Băile Olăneşti – pare a fi cel mai deştept dintre „chimişti”, de vreme ce nota de examen s-a apropiat la doar patru sutimi de 8 (7.96). Ionuţ Amza (Colegiul Tehnic „Energetic”) a obţinut 7.26, iar Cosmin Smeadă (Colegiul Tehnic „Forestier”) a luat 7.15.

La Ghecon, Alin Bucei e cel mai „meseriaş”

Şi patru juniori de la FC Ghecon au trecut prin febra examenului de absolvire a liceului:  Vlădoi, Păun. Bucei şi Neagoe. Astfel, cea mai mare notă a revenit lui Alin Bucei (8.56), jucător despre care antrenorul şi colegul său de echipă, Iulian Roşoagă, a ţinut să precizeze: „Se vede şi pe teren că-l duce capul pe acest puşti. Nu e întâmplătoare nota. E destul de inteligent Alin”. Atacantul Ciprian Vlădoi, elev al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” se poate mândri cu 7.83, obţinând aceeaşi notă precum fostul său coleg de echipă, portarul Andrei Neagoe, care s-a transferat vara aceasta la CSM Rm. Vâlcea.

Cătălin Păun n-a luat BAC-ul

Nu la fel de norocos precum colegii săi a fost şi Cătălin Păun, care nu a reuşit să dezlege enigmele matematicii, disciplină la care a primit doar nota 2.40, picând astfel examenul. Oricum, nu e capăt de lume pentru puştiul antrenat de Iulian Roşoagă şi Cosmin Ursu, de vreme ce mai are o şansă în toamnă, atunci când, aproape sigur, va reuşi să treacă şi peste acest hop.

Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button