Liga III

„Chimiştii”, învinşi din faze fixe

* echipa antrenată de Lucian Catargiu a încasat primele trei goluri în urma a trei lovituri de colţ

Oltchim Rm. Vâlcea a pierdut fără drept de apel meciul cu Pandurii II, care s-a disputat vinerea trecută, pe terenul sintetic din cadrul Complexului Municipal din Tg. Jiu. Echipa gorjeană, pentru care au evoluat mulţi jucători nominalizaţi să vină la CSM Rm. Vâlcea în cazul în care în vară s-ar fi perfectat alianţa dintre SNLO şi primăria Râmnicului, s-a impus cu 4-0.
Pentru formaţia antrenată de Florin Bejinaru au marcat Ionuţ Rada (în minutele 32 şi 39), Gabriel Zamfir (în minutul 57), Alexandru Vlăduţi stabilind scorul final în prelungirile partidei (mai precis în minutul 90+3). Fapt mai rar întâlnit, primele trei goluri ale gorjenilor au picat în urma unor faze fixe, mai precis a unor cornere, pe care „chimiştii” pregătiţi de Lucian Catargiu le-au tratat cu superficialitate.
Pentru Oltchim au evoluat: Radu Popescu – Nania, Stoica, Moldoveanu, Smeadă, Tomescu, Marinescu, Preda, Datcu, Fistogeanu, Dănuleţ (57’ Bârzăgeanu).

Fuiorea s-a accidentat înaintea meciului de la Tg. Jiu

Lucian Catargiu a fost nevoit să opereze o mutare de urgenţă în formula cu care intenţiona să înceapă meciul de la Tg. Jiu. Fundaşul Fuiorea s-a accidentat la antrenamentul de dinaintea partidei, s-a ales cu o umflătură la inghinal, iar locul său în defensivă a fost luat de Moldoveanu. „Gândisem jocul într-un fel, iar accidentarea lui Fuiorea ne-a cam dat peste cap planurile”, a precizat Catargiu.

Lucian Catargiu: „Ne-am relaxat când nu trebuia”

La Tg. Jiu, Oltchim a încasat patru goluri, de două ori mai multe decât în precedentele cinci meciuri din acest sezon. „Aşa se întâmplă când te relaxezi după o serie de rezultate bune! Din păcate, jucătorii şi-au pierdut concentrarea când nu trebuia, mai ales că am înfruntat o echipă bine pregătită şi bine organizată din toate punctele de vedere. Mai rău este faptul că am pierdut meciul cu Pandurii II Tg. Jiu încasând primele trei goluri din faze fixe, nişte cornere la care jucătorii noştri au cam dormit în ghete. Supărarea este cu atât mai mare cu cât la o lovitură de colţ ai timp suficient să-ţi iei toate măsurile de siguranţă, să-i marchezi foarte atent pe adversari. Practic, la Tg. Jiu, am încasat goluri pe care nu trebuia să le luăm, dar am salvat altele pe care trebuia să le luăm”, a spus Catargiu.
Altfel, tehnicianul echipei vâlcene a lăudat trupa din Tg. Jiu: „Dacă e să compar toate adversarele pe care le-am întâlnit până acum în cele şase meciuri pe care le-am jucat, consider că Pandurii II este echipa cea mai bună pe care am înfruntat-o”.

Prometeu Craiova şi Jiul Rovinari vin la Rm. Vâlcea
* în următoarele două etape, „chimiştii” vor juca de două ori consecutiv pe teren propriu * meciul cu Prometeu Craiova se dispută vineri, 15 octombrie, de la ora 15.00

După eşecul de la Tg. Jiu, FC Oltchim se va putea reabilita în următoarele două meciuri din campionat, elevii lui Lucian Catargiu urmând a juca de două consecutiv pe teren propriu. Mai întâi cu Prometeu Craiova (vineri, 15 octombrie, de la ora 15.00), iar apoi cu Jiul Rovinari (vineri, 22 octombrie). „Pentru noi, toate meciurile sunt grele. Trecem printr-o perioadă extrem de dificilă, avem lipsuri mari de efectiv, iar valorile sunt foarte puţine. Încercăm să compensăm aceste carenţe printr-o mobilizare exemplară, prin antrenamente şi printr-un efort dublu, iar jucătorii trebuie să înţeleagă că fără determinare nu se pot câştiga puncte”, a afirmat antrenorul Lucian Catargiu.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button