Liga III

„Chimiştii” au provocat demiterea antrenorilor de la FC Târgovişte

Oltchim_faza-oct08• deşi în inferioritate numerică aproape tot meciul, FC Oltchim s-a impus la scor de forfait în faţa fostei divizionare B

Programul dificil a continuat vineri cu un nou meci de foc pentru „chimişti”. După FC Caracal, o echipă cu pretenţii de Divizia B, a urmat FC Târgovişte, o grupare venită în Liga a III-a direct de pe cea de-a doua scenă fotbalistică a ţării. Dâmboviţenii credeau că le va fi uşor să-şi îndeplinească obiectivul, astfel ca după numai un sezon să poată reveni în Liga II-a. Adversarii lor din seria a IV-a i-au luat, însă, prin surprindere. Un semnal de alarmă pentru oficialii celor de la FC Târgovişte ar fi trebuit tras încă după etapa trecută, când echipa n-a reuşit să obţină decât o remiză albă pe teren propriu cu ultima clasată, Juventus Bascov.

„Chimiştii” au crezut şi ei că acel rezultat a fost întâmplător şi FC Târgovişte e o echipă de temut. Au pregătit bine meciul şi au încercat să pună probleme adversarului încă din primele minute. Toate speranţele vâlcenilor s-au năruit însă în minutul 18 când antrenorul-jucător al Oltchimului, Dan Bărbuţ, a fost eliminat pentru fault în postură de ultim apărător. Contrar aşteptărilor, echipa s-a descurcat foarte bine în inferioritate numerică. Oaspeţii au mai avut câteva acţiuni la poarta noastră, dintre care o ocazie chiar importantă de a deschide scorul, dar n-au profitat de ea, trimiţând mingea în bară. Aici li s-a schimbat practic soarta „chimiştilor”. În minutul 40, cu şansă, Preda a reuşit să aducă Oltchimul în avantaj. A profitat de o greşeală a unui fundaş târgoviştean care-a trimis neglijent balonul spre propriul portar. Preda a fost pe fază, a reuşit recuperarea şi l-a învins pe Lunescu: 1-0. În partea secundă oaspeţii au încercat să anuleze avantajul vâlcenilor. Au mai avut câteva acţiuni la poarta lui Vlădoi, însă fără efect pe tabela de marcaj. Cei care-au mai marcat până la urmă au fost tot vâlcenii. În minutul 60, Stoica a fost răsplătit pentru jocul senzaţional făcut în această partidă. Fundaşul Oltchimului s-a sincronizat excelent cu Creangă, autorul unei centrări din corner, mingea a ajuns în careu pentru devierea cu capul, spre colţul lung, a lui Stoica: 2-0. Deja jocul părea încheiat la acest scor. S-au risipit emoţiile în tabăra chimistă, care-a continuat să deţină controlul pe teren. Finalul a fost chiar relaxant, asta pentru că şi FC Târgovişte a fost penalizată până la urmă de arbitru, Boroş primind cartonaşul roşu. Vâlcenii nu s-au mulţumit, totuşi, cu 2-0. Intrat în minutul 45, Ciprian Popescu şi-a dorit cu tot dinadinsul să înscrie. A anunţat din momentul în care i s-au solicitat serviciile, mai mult pentru trecerea timpului, că intră pe teren pentru încă un gol al Oltchimului. S-a ţinut de cuvânt, a scos un penalti, pe care tot el l-a executat, astfel că FC Oltchim s-a impus la scor de neprezentare în faţa fostei divizionare B. După acest insucces, FC Târgovişte şi-a pierdut antrenorii, pe gemenii Haralambie şi Gheorghe Becheanu, demişi de conducerea clubului.
Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Moldoveanu, Bărbuţ, Stoica, Creangă, Preda, Răcăreanu, Nuţu, Oanţă, Marinescu, Smedescu. Au mai jucat: Iordache, Dănuleţ, C. Popescu. Tomescu.
Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button