Liga V

„Câştigătoarele din Liga a V-a ar trebui premiate”

* Florea Udrea spune că AJF Vâlcea ar trebui să creeze anumite facilităţi pentru echipele care fac saltul în eşalonul de elită al fotbalului vâlcean

Deşi Topologul Galicea e implicată în lupta pentru promovare în Seria I, preşedintele Florea Udrea spune că nu este întru totul hotărât să facă saltul în eşalonul superior, mai ales în condiţiile actuale de criză. Poate tocmai de aceea, Udrea crede că echipele mici din Liga a V-a ar trebui să primească un imbold din partea Asociaţiei Judeţene de Fotbal. În acest sens, viceprimarul comunei Galicea a ţinut să facă o propunere interesantă conducătorilor de la AJF Vâlcea, pentru a stimula performanţei la nivelul fotbalului judeţean. „Aş propune conducerii AJF Vâlcea ca, din acest sezon, echipele care promovează la sfârşitul campionatului din Liga a V-a în Liga a IV-a, pe lângă o cupă şi o diplomă, să fie recompensate şi din punct de vedere material. Astfel, cele patru echipe care vor câştiga seriile ar trebui să primească premii constând în echipamente sportive, mingi, etc. La Adunarea Generală din 3 decembrie, câteva echipe au avut noroc şi au primit câte un echipament sportiv. Poate că era mai bine totuşi ca premiile să se fi dat la echipele care promovează, nu prin tragere la sorţi, deci doar pentru cine merită, adică în funcţie de valoare şi de interesul pentru fotbal pe care îl depun unele grupări”, ne-a spus Florea Udrea.

Facilităţi pentru echipele promovate în „Elită”

Preşedintele echipei Topologul Galicea crede că ideea sa este cât se poate de utilă şi e sigur că va genera un interes mai mare în rândul formaţiilor care doresc să promoveze în eşalonul superior. „Nu trebuie să ni se spună că nicăieri nu se întâmplă asta. Noi activăm în fotbalul de masă, nu în cel de performanţă, şi cred că echipele ar trebui stimulate într-un fel, iar competiţia ar deveni, desigur, mult mai interesantă. Se ştie prea bine că o formaţie care promovează cheltuiesc chiar mai mult de 20.000 RON. De aceea, interesant ar fi ca echipelor care urcă la un nivel superior – cunoscută fiind diferenţă ernormă între Liga a V-a şi Liga a IV-a (unde costurile sunt de 3-4 ori mai mari) – să li se creeze şi nişte mici facilităţi. În sensul că ar trebui să aibă, de exemplu, 5 transferuri gratis sau chiar o reducere a baremurilor pentru arbitraj în primul an de prezenţă în Liga a IV-a, care ar putea fi la nivelul celor de la «Onoare»”, a subliniat Udrea.

Florea Udrea, vicepreşedinte al AJF?

Florea Udrea se numără printre oamenii de fotbal din judeţ care ar putea oricând să ocupe o funcţie de conducere în cadrul AJF Vâlcea, în speţă un rol de vicepreşedinte. Viceprimarul din comuna Galicea spune însă că nu s-a gândit până acum la o asemenea variantă, dar ar putea să ia în calcul o eventuală candidatură în perioadă următoare, mai ales prin prisma faptului că este foarte posibil ca Nicolae Chiriţă să fie debarcat din funcţia în care a fost ales pe 3 decembrie. „Am aflat de problemele legate de candidatura lui Chiriţă şi îmi pare că s-a ajuns la o asemenea situaţie. Nu mă interesează într-atât de mult să candidez pentru o funcţie de conducere în AJF. Dar, ştiţi cum se spune, niciodată să nu spui niciodată!”, a mai menţionat Florea Udrea.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button