Diverse

„Am visat frumos, dar nu s-a putut mai mult!”

* Radu Voina a apreciat efortul depus de elevele sale în duelurile aprige cu Viborg din finala Ligii Campionilor

Deşi Radu Voina a încercat să-şi îmbărbăteze elevele, făcându-le să creadă într-o minune, atât în săptămâna care a precedat meciul retur, cât şi în timpul partidei din Capitală, handbalistele vâlcene n-au reuşit să-şi depăşească adversarele nici măcar în manşa secundă. Viborg s-a impus şi de această dată (32-31), iar Voina a fost nevoit să recunoască faptul că echipa daneză a fost superioară din punct de vedere valoric. „Ne-am propus să remontăm diferenţa de 7 goluri din tur, dar cred că am şi greşit foarte mult din dorinţa de a face bine. Experienţa celor cinci finale de Liga Campionilor pe care Viborg le-a disputat până acum şi-a spus în mod evident cuvântul. Oltchim se află la prima finală de acest gen, iar eu sper să mai joace din nou, cât se poate de repede, la acest nivel. Sunt totuşi mândru pentru că aceste fete au jucat în total 16 meciuri în Liga Campionilor şi numai pronunţarea numelor echipelor pe care le-au învins le aduce mai multă onoare şi mai mult respect. Am visat frumos, dar nu s-a putut mai mult pentru că echipa pe care am întâlnit-o este într-adevăr campioana Europei. Trebuie să respectăm adversarul şi să acceptam înfrângerea, chiar dacă nu e prea plăcut. În sport, întotdeauna echipa mai bună câştigă, iar Viborg a îndeplinit această condiţie în confruntarea cu noi. În doi ani, ascensiunea Oltchim-ului a fost rapidă, conformă cu obiectivele pe care clubul şi le-a propus. Probabil că la anul obiectivul va fi câştigarea trofeului în Liga Campionilor”, a spus Voina.

Voina ar putea pleca de la Vâlcea

* tehnicianul Oltchim-ului se află la final de contract, conducerea clubului Oltchim urmând a decide în perioada următoare dacă îi va prelungi înţelegerea

În cele 16 luni cât s-a aflat pe banca tehnică a Oltchim-ului, Radu Voina a reuşit să rescrie istoria handbalului vâlcean. În sezonul trecut, a calificat echipa în semifinalele Ligii Campionilor, în timp ce acum jucătoarele pe care le pregăteşte au acces în ultimul act al competiţiei. Pentru reputatul tehnician aceasta ar putea fi însă ultima partidă pe banca Oltchim-ului în cupele europene. Conducerea clubului vâlcean va decide în următoarea săptămână, adică imediat după ultimul meci din Liga Naţională cu Univ. Reşiţa, cine va conduce Oltchim-ul în sezonul viitor, precum şi componenţa lotului.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button