Liga V

„Am terminat cu ambiţiile şi scandalurile din localitate”

* Cătălin Sima, antrenorul-jucător al AS 2009 Popeşti se declară mulţumit de alegerea făcută, de a juca într-o serie diferită de cea a „experţilor”

Formaţia antrenată de Cătălin Sima a ratat în sezonul trecut, in-extremis, promovarea în eşalonul de elită judeţean. S-a războit cu Olteţul Zătreni până în ultima etapă, însă până la urmă gruparea primarului Constantin Liţoiu a avut câştig de cauză. Oficialii echipei AS 2009 Popeşti au fost dezamăgiţi pentru ratarea promovării, dar mai ales pentru modul cum au decurs lucrurile în campionatul trecut. Au existat mai multe conflicte între cei de la AS 2009 şi cei de la Experti, care au condus până la urmă la neîndeplinirea obiectivelor ambelor echipe. Nici Experti şi nici AS 2009 nu au ajuns în Liga a IV-a şi pentru că la fiecare întâlnire între cele două a ieşit scântei, fiind foarte aproape de a se declanşa la Popeşti un război civil datorită fotbalului, fiecare a luat-o pe un alt drum. AS 2009 Popeşti s-a mutat în seria a III-a, în timp ce Experti au rămas în seria a IV-a. Ambele se află acum situate pe poziţii care le dau încredere că vor putea progresa şi vor ajunge în Liga a IV-a în scurt timp. Experti ocupă locul 1 în seria a IV-a, iar AS 2009 este clasată pe 2 în seria a III-a, fiind devansată doar de Flacăra 2005 Horezu, care are cu un punct mai mult decât popeştenii. Formaţia lui Cătălin Sima speră însă că va reuşi într-un final să-şi îndeplinească visul şi să ajungă în Liga a IV-a. „Sunt foarte mulţumit de alegerea făcută, de a juca într-o serie diferită de a celor de la Experti. Am terminat astfel cu ambiţiile şi scandalurile din localitate. Acum nu prea ne mai întâlnim. Sunt mulţumit, de asemenea, şi de poziţia ocupată în clasament. Suntem pe 2, după Horezu şi cred că ne vom lupta până în ultima etapă pentru promovare, chiar dacă aici, spre deosebire de cealaltă serie, campionatul este mai echilibrat. Ca valoare, pot fi comparate cele două, însă aici echipele sunt mai echilibrate. Două sau trei formaţii sunt slabe, restul sunt toate bune, imprevizibile. Nu ştii la ce să te aştepţi… Spre exemplu, pe noi ne-a bătut Rapid Stoeneşti, iar pe Flacăra, Păstorul Vaideeni. Nu sunt doar două echipe care să defileze. Totuşi, eu sper să promovăm în acest sezon. În retur vom avea avantajul că jucăm acasă, pe teren propriu, aproape toate derby-urile. Vom primi vizita Falcărei Horezu, a celor de la Bărbăteşti şi a echipei din Vaideeni”, a spus Cătălin Sima, antrenorul-jucător al formaţiei popeştene. Altfel, bucuria pentru Cătălin Sima, că se află în această postură, de a lupta pentru promovare, este cu atât mai mare cu cât în actualul sezon s-a bazat pe jucători tineri. Doar trei jucători din lot au peste 30 de ani, restul încadrându-se la „sub 21 de ani”. Din lotul care forţează în acest sezon promovarea fac parte: Radu Pripas, Ionuţ Croitorescu, Gheorghe Muja, Alexandru Şerban, Gabriel Dima, Daniel Cîrstea, Alexandru Ivănoiu, Constantin Dinescu, Eduard Iordache, Gheorghe Iacob, Alin Badea, Marius Ciortan, Alexandru Diaconu, Andrei Niţu, Cosmin Streinu, Gheorghe Hîldan, Radu Iulian, Cătălin Luca, Cătălin Anghel şi Cătălin Sima.

3-0, cea mai drastică înfrângere de la înfiinţarea echipei

În seria a III-a, AS 2009 Popeşti a suferit şi cea mai severă înfrângere de la înfiinţare. I-a administrat-o liderul clasamentului, Flacăra 2005 Horezu, care s-a impus pe teren propriu, în derby-ul seriei, cu 3-0. Ca rezultat negativ s-a consemnat şi înfrângerea suferită la Popeşti de AS 2009 în faţa celor de la Rapid Stoeneşti. „Am pierdut cu 2-1 în faţa echipei din Stoeneşti, la capătul unui meci în care ne-am dat un autogol şi am ratat două lovituri de la 11 metri. Eu şi Dima am ratat penalty-urile”, a informat Cătălin Sima, care, de altfel, şi-a făcut datoria şi în acest sezon pentru AS 2009, marcând şase goluri pentru echipă, în contextul în care nu a jucat mai mult de cinci etape, fiind ţinut departe de gazon de o ruptură musculară. Tot ca un eşec a fost luată şi remiza realizată în deplasarea de la Buneşti. Chiar şi aşa, însă, Sima consideră că AS 2009 ar fi putut deveni campioană de toamnă dacă AS Bărbăteşti ar fi luptat mai mult în penultima etapă, cu Flacăra. „Singurul rezultat din această serie care m-a surprins a fost cel dintre AS Bărbăteşti şi Flacăra 2005, din penultima etapă. Mă aşteptam la mai mult din partea gazdelor. A fost 3-1 pentru echipa din Horezu. Dacă AS Bărbăteşti scotea un rezultat bun în acel meci, poate acum eram noi pe primul loc”, a spus Sima. Poştaşul din Popeşti a mai precizat că toate aceste rezultate se datorează şi primarului Alin Popescu, dar şi consilierilor, care au sprijinit echipa de fotbal pe parcursul acestui campionat.

Cantonament, la Rânca

Aşa cum a obişnuit în ultimii ani, Cătălin Sima a programat şi pentru această vacanţă un mini-cantonament. Gazda acestuia este cea obişnuită: staţiunea Rânca, din judeţul Gorj. Acest scurt stagiu de pregătire va avea loc, cel mai probabil, la începutul lunii februarie. Pentru AS 2009 Popeşti vor urma apoi, până la reluarea campionatului, o serie de meciuri amicale, atât cu echipe de Liga a V-a, cât şi cu formaţii din eşalonul de elită judeţean.

Derby-ul local în Liga a IV-a, între AS 2009 şi Experti, o utopie?

Prin repartizarea celor două echipe din Popeşti, AS 2009 şi Experti, în serii diferite, s-a încercat aplanarea conflictelor locale. Pentru moment, ideea s-a dovedit reuşită, cele două aflându-se în acest moment într-o relaţie de indiferenţă. Însă, problema va reveni de actualitate în campionatul viitor. Dacă ambele formaţii vor reuşi să-şi îndeplinească obiectivul şi vor promova, AS 2009 şi Experti se vor duela din nou, dar în Liga a IV-a. Cătălin Sima, antrenorul-jucător al formaţiei AS 2009 Popeşti, spune, însă, că o confruntare între cele două, la Liga a IV-a, nu este tocmai obligatorie  „E posibil să promoveze ambele echipe din Popeşti. De asemenea, nu este exclus să promoveze doar Experti. Nu mă deranjează dacă ei vor merge în Liga a IV-a şi noi vom rămâne la judeţ. Oricum, dacă vom merge amândouă în «Elită», nu este exclus să nu jucăm meciurile cu ei. Pentru ce să facem acest lucru, să ne rupem iar picioarele între noi? Este, însă, prematur să vorbim despre acest lucru, iar dacă se va pune problema să ne întâlnim din nou, dar la Liga a IV-a, vom lua o decizie la momentul respectiv, dacă jucăm sau nu acele meciuri”, a mai precizat Cătălin Sima. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button