Liga IV

„Am cheltuit peste un miliard lei vechi în sezonul trecut”

• Tavi Păunescu este dezamăgit de rezultatele investiţiei sale şi ia în calcul chiar varianta retragerii din fotbalului judeţean

La începutul sezonului 2009-2010, apărea pe firmamentul Ligii a IV-a o nouă echipă de fotbal. Un fost jucător al Posadei Perişani, Tavi Păunescu, a decis să-şi satisfacă unul dintre capricii şi să-şi formeze o grupare fotbalistică proprie. N-a început de jos, de la Liga a V-a, speriat de indisciplină şi condiţiile de joc precare de la acest nivel. A cumpărat loc în Liga a IV-a şi a jucat în Elită datorită înţelegerii la care a ajuns cu Flacăra 2005 Horezu. Lipsa de experienţă, în principal, a unui lot valoros, a unui teren propriu (Amati şi compania au jucat mai întâi la Govora, apoi au fost nevoiţi să se mute la Mihăeşti) şi alte probleme care au apărut pe parcurs, a făcut, însă, ca Nova Turist să nu-şi poată îndeplini obiectivul şi în ciuda eforturilor făcute, nu s-a reuşit salvarea de la retrogradare.

„Sunt printre puţinele persoane din fotbal care nu au fost afectate de criză”

Nova Turist a terminat campionatul pe locul 17 din 18 echipe participante, dar chiar şi aşa, sponsorul Tavi Păunescu anunţa în ultimele etape că povestea va continua şi echipa va reveni din vacanţă tot în eşalonul de elită judeţean. Acum, însă, nu mai este sigur de acest lucru, astfel că Nova tinde să aibă soarta celor de la Inter Rm. Vâlcea, care s-au entuziasmat tot atât de mult, pentru ca apoi echipa să se destrame la fel de repede precum s-a şi format. „Nu vreau să par lipsit de modestie, dar cred că sunt printre puţinele persoane din fotbalul judeţean care au bani în această perioadă de criză. Pentru mine în acest moment nu lipsa banilor reprezintă un impediment pentru a continua. Problema este că nu ştiu dacă vreau să mai continui. Am investit peste un miliard de lei vechi în echipa de fotbal în acest an competiţional şi nu am avut nici o satisfacţie. Am cheltuit probabil la fel de mult ca şi primele trei clasate, iar eu am retrogradat. Nu ştiu dacă o să mai rămân în fotbalul judeţean. Deocamdată prefer să nu mă gândesc la nimic în ceea ce priveşte echipa de fotbal. Am zis să stau liniştit în această vară. Până când îşi vor relua echipele pregătirile, voi şti ce să fac. Nu mă tem că trece timpul şi nu voi mai avea ce să fac în ceea ce priveşte o posibilă participare în Liga a IV-a. La criza de acum, o să fie 18 variante pentru mine. Oricum, dacă voi alege să continui, nu va mai fi ca în trecut. Dacă fac o treabă, vreau să fie ceva bun”, a informat Tavi Păunescu, sponsorul-jucător al Novei Turist Rm. Vâlcea.

Voinţa Sibiu, o echipă tentantă pentru omul de afaceri vâlcean

Se retrage din fotbalul judeţean, continuă în Liga a IV-a sau investeşte în sportul-rege, dar la Sibiu, acolo unde-şi desfăşoară activitatea profesională. Cam astea ar fi variantele actuale pentru Tavi Păunescu, cel care deţine Nova Turist. Iar pe ultima dintre acestea a luat-o în calcul recent, determinat şi de faptul că îşi desfăşoară afacerile cu preponderenţă în zona Ardealului. „Eu sunt mai mult plecat din Vâlcea. Stau în Sibiu acum, cunosc mulţi oameni importanţi de aici şi sunt apreciat. Am varianta de a investi în fotbalul sibian. Au mai fost astfel de tentative şi în trecut, când fiinţa fosta echipă de fotbal reprezentativă a localităţii. Există şi acum o ofertă de a mă implica şi eu la Voinţa Sibiu, echipă proaspăt promovată în Liga a II-a. Depinde, însă, foarte mult şi de ceea ce va face fiul meu, Alin. Sunt câteva propuneri tentante şi dacă el va juca în Liga a II-a, atunci eu îl voi sprijini. Am doar un băiat şi trebuie să-l ajut. Pentru mine, oricum, a cam venit timpul să-mi pun ghetele în cui”, a mai precizat Tavi Păunescu.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button