Acasă Liga IV Sporting Galicea, victorie fără drept de apel în fața ioneștenilor. Claudiu Voica...

Sporting Galicea, victorie fără drept de apel în fața ioneștenilor. Claudiu Voica & Co. i-au dedicat succesul sponsorului Dorinel Bălău

1039
0

După o lungă pauză, Sporting Galicea a jucat din nou un meci oficial pe teren propriu. Claudiu Voica, Lucian Rizoiu și colegii lor au primit sâmbătă, 22 februarie, vizita formației Oltul Ionești. Oaspeții plecau drept favoriți, ținând cont că evoluează într-un eșalon superior, însă nu întotdeauna socoteala de acasă se potrivește cu cea din târg, iar calculele hârtiei mai sunt și eronate. Gazdele au câștigat jocul și nu oricum, ci la o diferență de scor care nu lasă loc de interpretări. Confruntarea s-a încheiat la scorul de 4-0 pentru Sporting. Fernando Marinescu a deschis ”balul” în prima repriză. Oaspeții au avut șansa de a relansa jocul. Tomescu a fost principalul pericol pentru poarta galicenilor, dar acțiunile sale nu au avut finalitatea dorită.

”Am dominat jocul, am pasat mult. Ne-am dorit să facem o figură frumoasă la revenirea pe teren propriu și ne-a ieșit. La pauză am avut un avantaj minim. Au fost câteva schimbări, iar rezervele au făcut diferența. În repriza secundă, Daniel Neață a dus scorul la 2-0, apoi «Tractor» Predescu a marcat pentru 3-0. «Neamțu» a închis jocul la 4-0 cu o execuție frumoasă, de la 25 de metri. Portarul a anticipat greșit traiectoria mingii și astfel s-a mărit diferența”, a precizat Lucian Rizoiu, vizavi de desfășurarea jocului.

”Succesul cu Ionești i-l dedicăm sponsorului Dorinel Bălău. Sperăm ca din vară, împreună cu «copiii» Alex Uță, Marian Mihai («Miță») și alți jucători, Dorinel să ni se alăture, să se implice și mai mult și să atacăm împreună promovarea în Superligă”, a transmis și Claudiu Voica.

Altfel, chiar dacă și-a luat licența în antrenorat, Claudiu Voica va fi, în continuare, secund la Galicea. Sporting și-a adus un antrenor cu ștate vechi în această meserie, care, cu câțiva ani în urmă, a promovat Oltchim-ul în Liga a II-a. Este vorba despre Costel Gaiță care a avut șansa de a-și forma o părere despre lotul celor de la Galicea chiar la meciul cu Ionești. (S.S.)